ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΓιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό με τρυφερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Εκτύπωση

Γιουβέτσι

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξε κι εσύ το πιο νόστιμο γιουβέτσι!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 386θερμίδες

Υλικά

  • 600 γραμ. μοσχαράκι βόεια ελιά κομμένο σε μερίδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένος δυόσμος
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε γύρω γύρω το μοσχαράκι, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματά του για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι και τον αποξηραμένο δυόσμο. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό (περίπου 1 λίτρο). Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό θωρακίζει το ζυμαρικό στο γιουβέτσι και το κριθαράκι διατηρείται σπυρωτό χωρίς να λασπώσει στον φούρνο.
  • Το αδειάζουμε στο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμς το βρασμένο κοκκινιστό μοσχαράκι και τη σάλτσα, έτσι ώστε να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό μέχρι να καλύπτει δυο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε αν χρειαστεί μια φορά τα υλικά.
  • Το γιουβέτσι σερβίρεται ζεστό, αφού το βγάλουμε από το φούρνο και έχει τραβήξει τα υγρά του.

Βίντεο συνταγής

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για κέικ κλασσικό πολύ εύκολο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα express

Πίτσα εξπρές από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτσα με ψωμί του τοστ, κέτσαπ, αλλαντικά και τυρί!

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

12 μοναδικές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα, ώστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με μοναδικές γλυκιές δημιουργίες!

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τρομερο φαγητο και πεντανοστιμο. εισαι εμπειρος και φαινεται αυτο. δειξε μας να κανουμε κ αλλες δυσκολες συνταγες ευκολες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ