Γιουβέτσι κοτόπουλο

γιουβέτσι κοτόπουλο
Γιουβέτσι

Χρόνος προετοιμασίας: 60 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 40 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 40 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 386

Γιουβέτσι

Γιουβέτσι με κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο γευστικό, μαλακό και εύκολο γιουβέτσι, σαν της μαμάς!

Υλικά

1.200 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα
1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κομμάτι πράσο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κ. γλ. ζάχαρη
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω το κοτόπουλο, περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Τα αδειάζουμε σε ταψί (φούρνου). Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10΄ στο φούρνο.

https://www.mamapeinao.gr/gioubetsi/
7 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.