ΑρχικήΣυνταγέςΌσπριαΚόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά. Αυτή η σούπα με κόκκινες φακές έχει πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και θα την αγαπήσουν όλοι ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Οι κόκκινες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινες φακές, περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αποδίδει περισσότερο από το 50% του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός.

Κόκκινες φακές σούπα
Εκτύπωση

Κόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές, οι οποίες έχουν απαλή και γλυκιά γεύση που όλοι θα λατρέψουν.
Πιάτο Σούπες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κόκκινες φακές σούπα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 190θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
  • Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε καλά.
  • Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τη σούπα μας.
  • Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε.
  • Σειρά έχουν τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αποξηραμένο τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  • Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές για 25 λεπτά.
  • Όταν οι φακές μαλακώσουν και η σούπα χυλώσει τέλεια, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κόκκινες φακές με χωριάτικο ψωμί και φέτα.

Βίντεο συνταγής

Tips

Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας. Μην τα παραλείψετε! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή και γλυκιά γεύση από τις κλασικές, γι’αυτό και θα τις λατρέψετε! Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι φακές έχετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου και πόσο βραστερές είναι οι φακές.

Δοκιμάστε τα φοβερά μας ρεβύθια! Συνταγή εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο!

Νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

Αυτό το τσουρέκι είναι νηστίσιμο και δεν υστερεί σε τίποτα από το κανονικό τσουρέκι. Δεν περιέχει γάλα, αυγά, βούτυρο και όμως γίνεται αφράτο, μαστιχωτό με τέλειες ίνες ζύμης.

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα άρθρα

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

Νηστεία και παιδιά: πρέπει ένα μικρό παιδί να νηστεύει; Γράφει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη Κουή.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικα με τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο,διότι τον δεσμεύουν και δεν απορροφάται από τον οργανισμό.Μαλιστα για να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου χρησιμοποιούμε λεμόνι όπου γίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ