Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά. Αυτή η σούπα με κόκκινες φακές έχει πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και θα την αγαπήσουν όλοι ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Οι κόκκινες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινες φακές, περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αποδίδει περισσότερο από το 50% του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός.

Κόκκινες φακές σούπα
Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές, οι οποίες έχουν απαλή και γλυκιά γεύση που όλοι θα λατρέψουν.
Μερίδες 4
Θερμίδες 190θερμίδες
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
- 2 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
- 2 κ.γλ. κύμινο
- 2 κ.γλ. κουρκουμάς
- 1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
- Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε καλά.
- Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τη σούπα μας.
- Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε.
- Σειρά έχουν τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αποξηραμένο τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
- Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές για 25 λεπτά.
- Όταν οι φακές μαλακώσουν και η σούπα χυλώσει τέλεια, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κόκκινες φακές με χωριάτικο ψωμί και φέτα.
Βίντεο συνταγής
Tips
Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας. Μην τα παραλείψετε! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή και γλυκιά γεύση από τις κλασικές, γι’αυτό και θα τις λατρέψετε! Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι φακές έχετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου και πόσο βραστερές είναι οι φακές.
Δοκιμάστε τα φοβερά μας ρεβύθια! Συνταγή εδώ
εγω εκανα αυτη τη συνταγη με κανονικες φακες και εγιναν πεντανοστιμες!!
Καλό είναι να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικα με τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο,διότι τον δεσμεύουν και δεν απορροφάται από τον οργανισμό.Μαλιστα για να απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου χρησιμοποιούμε λεμόνι όπου γίνεται.
Η καλύτερη συνταγή για φακές! Είσαι φοβερός!