ΑρχικήΣυνταγέςΜοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Μοτσαρέλα στικς Συνταγή
Εκτύπωση

Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μοτσαρέλα στικς
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Θερμίδες 250θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 αυγό
  • 60 ml γάλα
  • 200 γρ. σκληρή μοτσαρέλα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
  • κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.
  • Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμεινύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύουμε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό.
  • Περνάμε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Συνταγή για κορμό με μους σοκολάτας και γέμιση από βατόμουρο του Φραντζέσκου Σώζου!

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια

Συνταγή για γιουβέτσι με θαλασσινά!

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για γλυκά ψυγείου με μπισκότα

Φτιάξτε τα πιο υπέροχα γλυκά ψυγείου με μπισκότα! Πεντανόστιμα δροσερά γλυκά με μπισκότα, τα φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα χωρίς ψήσιμο!

Χυμός ή smoothie: Τι είναι καλύτερο από τα δυο;

Χυμός ή smoothie; Ποιο είναι πιο υγιεινό, μας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Κάνουμε crash test ανάμεσα στους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα smoothies και προτείνουμε.

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τασο φοβερα εχω να πω και τα μοτσαρελινια σου. Εισαι για μενα ο καλυτερος μαγειρας. Συνεχισε ετσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ