Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Μοτσαρέλα στικς Συνταγή

Μοτσαρέλα στικς

Τάσος Αντωνίου
Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
5 from 3 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Συνοδευτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 250 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 αυγό
  • 60 ml γάλα
  • 200 γρ. σκληρή μοτσαρέλα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
  • κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Κόβουμε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.
  • Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμεινύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύουμε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό.
  • Περνάμε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μοτσαρέλα στικς

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

3 Σχόλια
  1. Τασο φοβερα εχω να πω και τα μοτσαρελινια σου. Εισαι για μενα ο καλυτερος μαγειρας. Συνεχισε ετσι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.