Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Μοτσαρέλα στικς Συνταγή
Print

Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Course Συνοδευτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Μοτσαρέλα στικς
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 20 λεπτά
Calories 250θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 αυγό
  • 60 ml γάλα
  • 200 γρ. σκληρή μοτσαρέλα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
  • κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Instructions

  • Κόβουμε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.
  • Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμεινύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύουμε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό.
  • Περνάμε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.

Video

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

3 Σχόλια
  1. Τασο φοβερα εχω να πω και τα μοτσαρελινια σου. Εισαι για μενα ο καλυτερος μαγειρας. Συνεχισε ετσι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή