Το προϊόν της εβδομάδας: Mataroa Mediterranean Gin

Mataroa image

Το Mataroa είναι ένα gin που παράγεται στην Ελλάδα και φέρει το βαρύ ιστορικό όνομα του ομώνυμου πλοίου από τη Νέα Ζηλανδία το οποίο στα πολύ σημαντικά ταξίδια του στη Μεσόγειο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να σώσει πρόσφυγες αλλά και να μεταφέρει Έλληνες νέους να σπουδάσουν με υποτροφία στη Γαλλία. Το όνομα λοιπόν Mataroa είναι συνυφασμένο με τη διάδοση ιδεών και τo νέα ξεκινήματα.

Αυτές οι ιδέες μετουσιώνονται σε ένα πολθεπίπεδο μεσογειακό gin που ονομάζεται Mataroa. Η ποτοποιΐα – αποστογματοποιΐα Μελισσανίδη δημιούργησε το εν λόγω premium απόσταγμα μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμών μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του σύσταση. Μερικά από τα υλικά της συνταγής, τα οποία είναι επιλεγμένα από τις χώρες της Μεσογείου, περιλαμβάνουν καρπούς άρκευθου από την Κροατία, ρίζα αγγελικής και λεβάντα από τη Γαλλία, σπόρους κόλιανδρου από την Τυνησία, ρίζα Όρρις από την Ιταλία, φύλλα δάφνης από τη Συρία, γλυκόριζα από την Τουρκία, φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, λεμονιού από την Αίγυπτο, μανταρινιού από το Μαρόκο, χαμομήλι από την Κύπρο και ελληνική μαστίχα από τη Νότια Χίο.

Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1924 στην Αλμωπία της Μακεδονίας με την παραγωγή αποσταγμάτων. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, ενώ στην γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνονται το Mataroa, το τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό. Οι εμπνευστές του Mataroa Δημήτρης Μελισσανίδης και Νόπη Ρωμανίδου ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτό απόσταγμα που ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις και απευθύνεται και στην αγορά του εξωτερικού, παράλληλα φυσικά με την ολοένα και ανερχόμενη ελληνική αγορά του αλκοόλ.

Το Mataroa Mediterranean Gin είναι διαθέσιμο σε ενημερωμένα bars και κάβες. Απολαύστε το σκέτο με λίγο πάγο αλλά και σε cocktail με βάση το gin.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.