ΑρχικήΆρθραΤο προϊόν της εβδομάδας: Mataroa Mediterranean Gin

Το προϊόν της εβδομάδας: Mataroa Mediterranean Gin

Το Mataroa είναι ένα gin που παράγεται στην Ελλάδα και φέρει το βαρύ ιστορικό όνομα του ομώνυμου πλοίου από τη Νέα Ζηλανδία το οποίο στα πολύ σημαντικά ταξίδια του στη Μεσόγειο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να σώσει πρόσφυγες αλλά και να μεταφέρει Έλληνες νέους να σπουδάσουν με υποτροφία στη Γαλλία. Το όνομα λοιπόν Mataroa είναι συνυφασμένο με τη διάδοση ιδεών και τo νέα ξεκινήματα.

Αυτές οι ιδέες μετουσιώνονται σε ένα πολθεπίπεδο μεσογειακό gin που ονομάζεται Mataroa. Η ποτοποιΐα – αποστογματοποιΐα Μελισσανίδη δημιούργησε το εν λόγω premium απόσταγμα μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμών μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του σύσταση. Μερικά από τα υλικά της συνταγής, τα οποία είναι επιλεγμένα από τις χώρες της Μεσογείου, περιλαμβάνουν καρπούς άρκευθου από την Κροατία, ρίζα αγγελικής και λεβάντα από τη Γαλλία, σπόρους κόλιανδρου από την Τυνησία, ρίζα Όρρις από την Ιταλία, φύλλα δάφνης από τη Συρία, γλυκόριζα από την Τουρκία, φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, λεμονιού από την Αίγυπτο, μανταρινιού από το Μαρόκο, χαμομήλι από την Κύπρο και ελληνική μαστίχα από τη Νότια Χίο.

Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1924 στην Αλμωπία της Μακεδονίας με την παραγωγή αποσταγμάτων. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, ενώ στην γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνονται το Mataroa, το τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό. Οι εμπνευστές του Mataroa Δημήτρης Μελισσανίδης και Νόπη Ρωμανίδου ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτό απόσταγμα που ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις και απευθύνεται και στην αγορά του εξωτερικού, παράλληλα φυσικά με την ολοένα και ανερχόμενη ελληνική αγορά του αλκοόλ.

Το Mataroa Mediterranean Gin είναι διαθέσιμο σε ενημερωμένα bars και κάβες. Απολαύστε το σκέτο με λίγο πάγο αλλά και σε cocktail με βάση το gin.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ μπίρας με παγωτό

Απίθανη συνταγή για κοκτέιλ μπίρας με παγωτό σοκολάτα!

Σούπα σοκολάτας

Μια μοναδική συνταγή για βελούδινη σούπα σοκολάτας. Λαχταριστή, απαλή, σερβίρεται ιδανικά με παγωτό βανίλια.

Πικάντικες πατάτες

Συνταγή για πικάντικες πατάτες στο φούρνο!

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ