ΑρχικήΆρθραΤο προϊόν της εβδομάδας: Mataroa Mediterranean Gin

Το προϊόν της εβδομάδας: Mataroa Mediterranean Gin

Το Mataroa είναι ένα gin που παράγεται στην Ελλάδα και φέρει το βαρύ ιστορικό όνομα του ομώνυμου πλοίου από τη Νέα Ζηλανδία το οποίο στα πολύ σημαντικά ταξίδια του στη Μεσόγειο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να σώσει πρόσφυγες αλλά και να μεταφέρει Έλληνες νέους να σπουδάσουν με υποτροφία στη Γαλλία. Το όνομα λοιπόν Mataroa είναι συνυφασμένο με τη διάδοση ιδεών και τo νέα ξεκινήματα.

Αυτές οι ιδέες μετουσιώνονται σε ένα πολθεπίπεδο μεσογειακό gin που ονομάζεται Mataroa. Η ποτοποιΐα – αποστογματοποιΐα Μελισσανίδη δημιούργησε το εν λόγω premium απόσταγμα μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμών μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του σύσταση. Μερικά από τα υλικά της συνταγής, τα οποία είναι επιλεγμένα από τις χώρες της Μεσογείου, περιλαμβάνουν καρπούς άρκευθου από την Κροατία, ρίζα αγγελικής και λεβάντα από τη Γαλλία, σπόρους κόλιανδρου από την Τυνησία, ρίζα Όρρις από την Ιταλία, φύλλα δάφνης από τη Συρία, γλυκόριζα από την Τουρκία, φλούδες πορτοκαλιού από την Ισπανία, λεμονιού από την Αίγυπτο, μανταρινιού από το Μαρόκο, χαμομήλι από την Κύπρο και ελληνική μαστίχα από τη Νότια Χίο.

Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1924 στην Αλμωπία της Μακεδονίας με την παραγωγή αποσταγμάτων. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, ενώ στην γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνονται το Mataroa, το τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό. Οι εμπνευστές του Mataroa Δημήτρης Μελισσανίδης και Νόπη Ρωμανίδου ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτό απόσταγμα που ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις και απευθύνεται και στην αγορά του εξωτερικού, παράλληλα φυσικά με την ολοένα και ανερχόμενη ελληνική αγορά του αλκοόλ.

Το Mataroa Mediterranean Gin είναι διαθέσιμο σε ενημερωμένα bars και κάβες. Απολαύστε το σκέτο με λίγο πάγο αλλά και σε cocktail με βάση το gin.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τραχανότο

Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι!

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Τα εσκαλόπ είναι λεπτά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου χτυπημένα με μπάτη. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση τυριού ή ζαμπόν.

Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ