Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Εδώ και λίγες μέρες η καρδιά της μόδας χτυπά στο Παρίσι, αφού από τις 24 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου διεξάγεται στη γαλλική πρωτεύουσα η Fashion Week Ηaute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016-2017 που συγκεντρώνει τους καλύτερους διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους υψηλής ραπτικής.
Με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, ο διάσημος Γάλλος σεφ Alain Ducasse δημιούργησε μαζί με την ομάδα του ένα μενού αφιερωμένο στον μετρ της υψηλής ραπτικής Christian Dior. Για την ακρίβεια, το μενού επιμελείται ο σεφ Phlippe Marc υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Alain Ducasse, και σερβίρεται στο εστιατόριο του φημισμένου ξενοδοχείου Plaza Athenée, το Le Relais Plaza. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού το ξενοδοχείο ήταν το αγαπημένο του Γάλλου σχεδιαστή και μάλιστα αποτελούσε μια από τις πηγές έμπνευσής του για τις δημιουργίες του που σημάδεψαν την ιστορία της μόδας.
Ο Christian Dior δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας, αλλά και λάτρης της γαστρονομίας και μάλιστα ήξερε να μαγειρεύει εξαιρετικά. Μάλιστα έχει συγκεντρώσει τις αγαπημένες του συνταγές στο βιβλίο La Cuisine Cousu-main (η κουζίνα ραμμένη στο χέρι). Το μενού λοιπόν αποτελείται από πέντε συνταγές όπως καταγράφονται στο βιβλίο του Γάλλου σχεδιαστή, και θα περιλαμβάνει πιάτα όπως ψητά χτένια Saint -Jacques, μοσχάρι ρόστο με μανιτάρια και ντομάτες και για επιδόρπιο brioche και κρέμα βανίλιας.
Το μενού του Christian Dior θα είναι διαθέσιμο στο Plaza Athenée από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου και από την 1η έως 9 Μαρτίου κατά την περίοδο της Εβδομάδας Μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-2017.