ΑρχικήΆρθραΗ μόδα και η γαστρονομία συναντιούνται στο νέο μενού του Christian Dior

Η μόδα και η γαστρονομία συναντιούνται στο νέο μενού του Christian Dior

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Εδώ και λίγες μέρες  η καρδιά της μόδας χτυπά στο Παρίσι, αφού από τις 24 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου διεξάγεται στη γαλλική πρωτεύουσα η Fashion Week Ηaute Couture Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016-2017  που συγκεντρώνει τους καλύτερους διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους υψηλής ραπτικής.

Με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, ο διάσημος Γάλλος σεφ Alain Ducasse δημιούργησε μαζί με την ομάδα του ένα μενού αφιερωμένο στον μετρ της υψηλής ραπτικής Christian Dior. Για την ακρίβεια, το μενού επιμελείται ο σεφ Phlippe Marc υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του Alain Ducasse, και σερβίρεται στο εστιατόριο του φημισμένου ξενοδοχείου Plaza Athenée, το Le Relais Plaza. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού το ξενοδοχείο ήταν το αγαπημένο του Γάλλου σχεδιαστή και μάλιστα αποτελούσε μια από τις πηγές έμπνευσής του για τις δημιουργίες του που σημάδεψαν την ιστορία της μόδας. 

Ο Christian Dior δεν ήταν μόνο ένας ιδιοφυής και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας, αλλά και λάτρης της γαστρονομίας και μάλιστα ήξερε να μαγειρεύει εξαιρετικά. Μάλιστα έχει συγκεντρώσει τις αγαπημένες του συνταγές στο βιβλίο La Cuisine Cousu-main (η κουζίνα ραμμένη στο χέρι). Το μενού λοιπόν αποτελείται από πέντε συνταγές όπως καταγράφονται στο βιβλίο του Γάλλου σχεδιαστή, και θα περιλαμβάνει πιάτα όπως ψητά χτένια Saint -Jacques, μοσχάρι ρόστο με μανιτάρια και ντομάτες και για επιδόρπιο brioche και κρέμα βανίλιας.

Το μενού του Christian Dior θα είναι διαθέσιμο στο Plaza Athenée από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου και από την 1η έως 9 Μαρτίου κατά την περίοδο της Εβδομάδας Μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-2017.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο

Συνταγή για το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο με τζίντζερ!

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Τα εσκαλόπ είναι λεπτά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου χτυπημένα με μπάτη. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση τυριού ή ζαμπόν.

Σοκολατάκια υποβρύχιο

Συνταγή για σοκολατάκια με γεύση βανίλιας υποβρύχιο!

Περισσότερα άρθρα

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Από κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό πώς πάμε;

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ