Mi Vida: γαστρονομική έκπληξη με ταυτότητα Λατινικής Αμερικής στο Παγκράτι

Οι Αθηναίοι έχουμε γνωρίσει την κουζίνα της Λατινικής Αμερικής σε πολλές εκφάνσεις της μέσα από πληθώρα εστιατορίων στην πόλη, με άλλοτε πολλή και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Το νέο ενδιαφέρον spot που εμπνέεται από τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής και αξίζει να δοκιμάσετε είναι το Mi Vida.

Το νέο απόκτημα της πλατείας Πλαστήρα στο Παγκράτι υπόσχεται μια “αυθεντική εμπειρία Λατινικής Αμερικής” η οποία πράγματι έχει πολύ ενδιαφέρον είτε είστε μυημένοι στην κουζίνα αυτής, είτε αρχάριοι. Την κουζίνα επιμελείται ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλές επιλογές για κάθε γούστο και περίσταση. Bar manager είναι ο Γιάννης Νάτσης, ο οποίος είχε διακριθεί με την πρώτη θέση στο Hellenic Cocktail Championship και τη δεύτερη θέση στο World Cocktail Championship το 2015. Τα προσεγμένα cocktails διατίθενται σε πληθώρα επιλογών, κι εμείς συνοδεύσαμε το γεύμα μας με το Maturin με Pampero Blend Rum, ανανά, καρύδα και γιαούρτι. Ξεκινήσαμε δυναμικά με tostadas de atun με ταρτάρ τόνου, σάλτσα από αβοκάντο και πιπεριά poblano, lime, κόλιανδρο και tobiko (αυγά χελιδονόψαρου). Συνεχίσαμε με ceviche μπακαλιάρου, φασόλια και την ωραιότερη σάλτσα εσπεριδοειδών με μανταρίνι. Δροσερό, γευστικό με εντάσεις που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο και διεγείρουν τον ουρανίσκο. Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε.

Tostadas de atun με ταρτάρ τόνου και quesadillas από χειροποίητες πίτες τορτίγιας με machengo και chorizo.

Τις εντυπώσεις κλέβουν και οι πίτες τορτίγιας, οι οποίες είναι 100% χειροποίητες και φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου στην ειδική πιεστική μηχανή όπως στο Μεξικό, γεγονός που δίνει ακόμη ένα συν στο Mi Vida. Σας προτείνουμε τα quesadillas με chorizo, τυρί Monterey Jack και καραμελωμένο κρεμμύδι. Καλές επιλογές είναι επίσης τα causas με τραγανή περουβιανή πατάτα, σιγομαγειρεμένο καπνιστό κοτόπουλο, μαγιονέζα   αρωματισμένη με κίμτσι και τυρί machengo, αλλά και οι γαρίδες rock cambas de tempura με ευφάνταστο σερβίρισμα σε φύλλα μπανανιάς. 

Γαρίδες rock cambas de tempura και pollo assado με μεξικάνικη σάλτσα mole.

Το κυρίως πιάτο μας ήταν το πολύ καλό pollo assado, δηλαδή μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο με μαύρο ρύζι, καλαμπόκι, ψητά λαχανικά, sour cream και μεξικάνικη σάλτσα mole η οποία φτιάχνεται με 37 υλικά, μεταξύ άλλων και κακάο. Ολοκληρώσαμε το καθ’όλα απολαυστικό δείπνο μας με υπέροχο tres leches, δηλαδή κέικ φτιαγμένο με τρια διαφορετικά είδη γάλακτος, βουτηγμένο σε γάλα, και χειροποίητα churros με αρωματική σως σοκολάτας-κανέλας και καραμέλα dulche de leche.

Tres leches κέικ για επιδόρπιο

Αν και νέο εστιατόριο που μετρά λίγους μήνες ζωής, το Mi Vida ήταν μια πολύ ευχάριστη γαστρονομική έκπληξη με δουλεμένη κουζίνα, εξαιρετικά φιλικό προσωπικό και στρατηγική τοποθεσία στο κέντρο της Αθήνας που σίγουρα θα επισκεφθούμε ξανά.

Mi Vida 8 Πλατεία Νικ. Πλαστήρα, Παγκράτι, 116 35

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.