Ζουμερό κέικ με ρευστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το και θα παραμιλούν όλοι με αυτό το απίστευτο κέικ φουλ στη σοκολάτα.
Εκτύπωση
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα
Κέικ με ρευστή σοκολάτα. Το πιο ζουμερό κέικ με υγρή σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για τον καφέ. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή ακόμη κι όταν κρυώσει το κέικ!
Μερίδες 10
Θερμίδες 321θερμίδες
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- 3 αυγά
- 150 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 300 ml. νερό
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, 50 γρ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Ενώνουμε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Προσεκτικά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και 25 γρ. κακάο. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ. Σερβίρεται ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
πω πω πω κολαση
Φοβερό. Σοκολάτα τέλεια