Ποιος δεν λατρεύει το παγωτό; Δεν υπάρχει τίποτα πιο γευστικό και δροσερό από ένα κυπελάκι ή χωνάκι παγωτό μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη. Αν είναι σπιτικό, ακόμη καλύτερα: ξέρετε ακριβώς την ποιότητα των υλικών που έχετε προσθέσει και δεν χρειάζεται να βγείτε στον καύσωνα για να περιμένετε στην ουρά του παγωτατζίδικου.
Όχι, δεν πρέπει να σας φοβίζει η ιδέα του σπιτικού παγωτού. Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, και συχνά δεν χρειάζεται να έχετε ούτε παγωτομηχανή. Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να το φτιάξετε, μαζί με ένα μικρό μυστικό.
Σύμφωνα με ζαχαροπλάστες και επαγγελματίες, το απόλυτο μυστικό για το καλύτερο σπιτικό παγωτό είναι μόνο ένα. Ποιο είναι αυτό; Η κρέμα γάλακτος! Όχι οποιαδήποτε κρέμα γάλακτος, όμως. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά. Με άλλα λόγια, ξεχάστε τη φυτική ή την light κρέμα γάλακτος. Όταν φτιάχνουμε παγωτό, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε τη δίαιτα!
Η κρέμα γάλακτος είναι το βασικό υλικό για την παρασκευή της βάσης. Αν θέλετε βελούδινο και κρεμώδες παγωτό, η κατάλληλη κρέμα γάλακτος θα σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε.
Τώρα που μάθατε το μυστικό για τέλειο σπιτικό παγωτό, φτιάξτε το θεϊκό παγωτό με 2 υλικά του Τάσου.
Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε πεντανόστιμο παγωτό μάνγκο με τη γρήγορη συνταγή του Τάσου!