ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Γλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Γλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Γλυκό ψυγείου φρυγανιά
Εκτύπωση

Γλυκό φρυγανιά από τη Ζάκυνθο

Ένα τοπικό γλυκό φρυγανιά με κρέμα από την όμορφη Ζάκυνθο που θα φτιάξετε στο πι και φι. Συνοδεύστε με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και θα με θυμηθείτε.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γλυκό ψυγείου φρυγανιά από τη Ζάκυνθο
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 5 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 15 φέτες φρυγανιά
  • 120 γρ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 4 φλιτζ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, 1 φλιτζ. ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Το σιρόπι μας πρέπει να είναι σχετικά αραιό και ελάχιστα πηχτό.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα με το άνθος αραβοσίτου. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζ. γάλα, το άνθος αραβοσίτου και 3/4 φλιτζ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φωτιά και βράζουμε λίγο ακόμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Το μείγμα μας τώρα πρέπει να έχει γίνει μια παχύρρευστη κίτρινη κρέμα. 
  • Σε ταψί στρώνουμε την φρυγανιά και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Προσέχουμε να μην είναι καυτό το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα αραβοσίτου πάνω από την φρυγανιά. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.
  • Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα. Η σαντιγί μας είναι έτοιμη όταν έχουν σχηματιστεί απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. 
  • Με τη σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα αραβοσίτου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2-2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και blue cheese.

Κέικ καρότο με γιαούρτι

Μία πανεύκολη συνταγή για αχνιστό και αφράτο κέικ καρότου με γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι το υλικό που κάνει τη διαφορά σε αυτό το φανταστό γλυκό!

Γιουβέτσι με χταποδάκι & μύδια

Συνταγή για γιουβέτσι με θαλασσινά!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ