Μηλόπιτα κέικ

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 6

Μηλόπιτα κέικ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε (κατά προτίμηση) ένα στρόγγυλο ταψί (36-40 cm) και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με καρύδια. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρές φέτες , τα αραδιάζουμε πάνω από το ζυμάρι που έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά (μέχρι να παρατηρήσουμε ότι η μηλόπιτα ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού).

Συνταγή και φωτογραφία: Τίνα Παπαθωμά