Φιστικόπιτα

Φιστικόπιτα συνταγή
Φιστικόπιτα συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Φιστικόπιτα

Φιστικόπιτα με φιστίκια Αιγίνης! Φτιάξτε αυτή τη παραδοσιακή σιροπιαστή φιστικόπιτα και συνοδεύστε τον καφέ σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας.
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φιστικόπιτα
Servings: 8
Θερμίδες: 280 θερμίδες

Υλικά

  • ελάχιστη μαστίχα σε σκόνη
  • 1 ποτήρι φιστίκια Αιγίνης
  • 5 αυγά
  • 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • δύο ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε την μαστίχα και την προσθέτουμε στα ήδη αλεσμένα φιστίκια.
  • Στο μίξερ βάζουμε 3 κρόκους με 1 φλιτζ. ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Μετά ρίχνουμε και το λικέρ μαστίχας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια και το baking powder.
  • Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε το μείγμα, το αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Για το σιρόπι: Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε συνεχώς. Περιχύνουμε με το σιρόπι μας αφού κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό ζεστό.
  • Συνταγή: Σωζία Μητά, Μικρό Καφέ, Πέρδικα, Αίγινα
  • Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.