Μηλόπιτα κέικ. Φανταστική συνταγή για μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μηλόπιτα
Εκτύπωση

Μηλόπιτα κέικ

Μηλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και απίστευτα αρωματική συνταγή για μηλόπιτα κέικ με με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μηλόπιτα κέικ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 280θερμίδες

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 5 μήλα κόκκινα ή πράσινα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. 
  • Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά. Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί. 
  • Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα:

Μηλόπιτα νηστίσιμη με φύλλο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γεμιστή γαλοπούλα

Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό.

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Παέγια

Η παέγια είναι μία παραδοσιακή ισπανική συνταγή με ρύζι που αξιοποιεί με πολύ εντυπωσιακό τρόπο φαγητό που έχει περισσέψει, όπως κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά υπέροχη συνταγή βέβαια θα τη κάνω άλλη μια φορά διότι κάτι δε πήγε καλά μάλλον στο μετριμα αλλά έγινε εξαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ