Μηλόπιτα κέικ

Μηλόπιτα κέικ. Φανταστική συνταγή για μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μηλόπιτα
Εκτύπωση

Μηλόπιτα κέικ

Μηλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και απίστευτα αρωματική συνταγή για μηλόπιτα κέικ με με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μηλόπιτα κέικ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 280θερμίδες

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 5 μήλα κόκκινα ή πράσινα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. 
  • Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά. Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί. 
  • Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα:

Μηλόπιτα νηστίσιμη με φύλλο

5 Σχόλια
  1. THN ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΜΑΣ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ …ΑΧ!!ΒΡΕ ΤΑΣΟ ΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ…….

  2. Απλά υπέροχη συνταγή βέβαια θα τη κάνω άλλη μια φορά διότι κάτι δε πήγε καλά μάλλον στο μετριμα αλλά έγινε εξαίσιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή