Μηλόπιτα κέικ

Μηλόπιτα κέικ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 45 minutes

Μερίδες: 6

Υλικά

5 αυγά 
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι 
1,5 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 μήλα (πράσινα) 
½ φλιτζάνι καρύδια 
1 κουταλιά βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε (κατά προτίμηση) ένα στρόγγυλο ταψί (36-40 cm) και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με καρύδια. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρές φέτες , τα αραδιάζουμε πάνω από το ζυμάρι που έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά (μέχρι να παρατηρήσουμε ότι η μηλόπιτα ξεκολλά από τα τοιχώματα του ταψιού).

Συνταγή και φωτογραφία: Τίνα Παπαθωμά

Δείτε ακόμα:

Μηλόπιτα νηστίσιμη με φύλλο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.