Μοσχαράκι Στρογκανόφ. Συνταγή δοκιμασμένη και ιδιαίτερα αγαπημένη σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας.
Εκτύπωση
Μοσχαράκι Στρογκανόφ
Μερίδες 4
Θερμίδες 343θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 4 κ.σ. crème fraiche
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την crème fraîche και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πουρέ.
Δείτε επίσης: Μελιτζάνες ογκρατέν
Μοσχαράκι Στρογκανόφ με τα όλα του! Ευχαριστουμε