Μελιτζάνες ογκρατέν

Μελιτζάνες ογκρατέν συνταγή
Μελιτζάνες ογκρατέν

Χρόνος προετοιμασίας: 45 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 55 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 50 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 380

Μελιτζάνες ογκρατέν από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα απολαυστικό πιάτο με μελιτζάνες στον φούρνο, πλούσια σάλτσα και λιωμένα τυριά που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
3 αυγά
250 γρ. ανθότυρο θρυµµατισµένο
250 γρ. φέτα θρυµµατισµένη
250 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουμε τον βασιλικό και τον δυόσμο.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση ψημένες μελιτζάνες. Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη φέτα και πασπαλίζουμε τη στρώση μελιτζάνας. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ογκρατέν σε κομμάτια, αφού κρυώσουν.
https://www.mamapeinao.gr/melitzanes-ogkraten/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.