ΑρχικήΒίντεοΚοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!

Κοκκινιστό μοσχαράκι Συνταγή
Εκτύπωση

Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοκκινιστό μοσχαράκι
Θερμίδες 340θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 500 ml ζωμός κότας ζεστός
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά. Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες. Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.

Μελομακάρονα με κανέλα

Μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα που μοσχομυρίζει η κουζίνα μέλι, γαρύφαλλο και κανέλα. Φτιάξτε τα Χριστούγεννα αυτά τα μελομακάρονα!

Περισσότερα άρθρα

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο: 9 πρωτότυπες ιδέες και συνταγές

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο και μοναδικές ιδέες για να φάει το παιδί ισορροπημένα, θρεπτικά και γευστικά, χωρίς να καταφύγει στην καντίνα!

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εισαι ΘΕΟΣ αυτό εχω να πω. Φοβερη συνταγή. Την φτιάξαμε χτες βράδυ. Λιώνει στο στόμμμμμμααααααααααααα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ