ΑρχικήΒίντεοΚοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!

Κοκκινιστό μοσχαράκι Συνταγή
Εκτύπωση

Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!
Πιάτο Κυρίως πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοκκινιστό μοσχαράκι
Θερμίδες 340θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 500 ml ζωμός κότας ζεστός
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά. Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες. Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουβλάκι

Συνταγή για το τέλειο σουβλάκι!

Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ και μόνο 4 υλικά. Φτιάξτε το πιο τραγανό ψωμί με σπόρους της επιλογής σας. Νόστιμο και με την πιο εύκολη συνταγή!

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Περισσότερα άρθρα

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εισαι ΘΕΟΣ αυτό εχω να πω. Φοβερη συνταγή. Την φτιάξαμε χτες βράδυ. Λιώνει στο στόμμμμμμααααααααααααα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ