Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!

Κοκκινιστό μοσχαράκι Συνταγή
Print

Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή χοντρά μακαρόνια και θα το λατρέψετε!
Course Κυρίως πιάτο
Cuisine Ελληνική
Keyword Κοκκινιστό μοσχαράκι
Calories 340θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. μοσχαρίσια ελιά σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 500 ml ζωμός κότας ζεστός
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι

Instructions

  • Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Αν γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα με το κρέας θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά. Με τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας (δεν την καθαρίζουμε) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον ζωμό και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Επαναφέρουμε το κρέας στο σκεύος. Κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγομαγειρευτεί για 2-2½ ώρες. Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι ζεστό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, χοντρά μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. Εισαι ΘΕΟΣ αυτό εχω να πω. Φοβερη συνταγή. Την φτιάξαμε χτες βράδυ. Λιώνει στο στόμμμμμμααααααααααααα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή