Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο συνταγή
Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour, 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 30 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 461

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο

Λαζάνια ναπολιτέν στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Σε αυτήν την εύκολη συνταγή, τα λαζάνια μαγειρεύονται με μελωμένο κιμά και αρωματική σάλτσα ντομάτας, ενώ ψήνονται με μοτσαρέλα που λιώνει μοναδικά στον φούρνο.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
Για τον κιμά
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα ή ελιά
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε καρέ
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη τη σάλτσα ντομάτας
350 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας σε κονσέρβα (πασάτα)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
βασιλικό φρέσκο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον κιμά
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τον αποξηραμένο βασιλικό, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να μελώσει και να μαγειρευτεί, για περίπου 15-20 λεπτά. Τότε ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό, το φρέσκο βασιλικό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, λίγο ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ανακατεύουμε τον βασιλικό.
Βράζουμε τα λαζάνια
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό να πάρουν βράση, αλατίζουμε και όταν κοχλάσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια και 1/4 κ.γλ. αλάτι, ένα ένα. Αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τσιμπίδας. Τα βρέχουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στη βάση 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε να πάει παντού.
Παίρνουμε τα λαζάνια ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο σκεύος, πάνω από τη σάλτσα. Δημιουργούμε μια λεπτή στρώση με κιμά και συνεχίζουμε με εναλλάξ στρώσεις μέχρι να έχουμε τρεις στρώσεις με κιμά και τέσσερις με λαζάνια. Τελειώνουμε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε τα λαζάνια στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρουμε τα λαζάνια ζεστά ή χλιαρά συνοδεύοντας με σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.