Μπουγάτσα

Μπουγάτσα η καλύτερη συνταγή!

Μπουγάτσα συνταγή
Εκτύπωση
5 from 3 votes

Μπουγάτσα

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο με έξι μόλις υλικά.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπουγάτσα
Servings: 6
Θερμίδες: 375 θερμίδες

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε. 
  • Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. 
  • Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Βίντεο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.