Μπουγάτσα

Μπουγάτσα η καλύτερη συνταγή!

Μπουγάτσα συνταγή
Print Recipe
5 from 3 votes

Μπουγάτσα

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο με έξι μόλις υλικά.
Prep Time15 λεπτά
Cook Time25 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπουγάτσα
Servings: 6
Calories: 375θερμίδες

Ingredients

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε. 

  • Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. 
  • Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Video

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.