Μπουγάτσα

Μπουγάτσα η καλύτερη συνταγή!

Δείτε ακόμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – μαγειρέψτε με τον Τάσο Αντωνίου στο κανάλι του στο YouTube!

5 from 2 votes
Μπουγάτσα συνταγή
Μπουγάτσα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
25 λεπτά
Συν. Χρόνος
40 λεπτά
 
Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα που μοσχοβολάει βούτυρο με έξι μόλις υλικά.
Κατηγορία: Γλυκά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Μπουγάτσα
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 375 θερμίδες
Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

  2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φύλλου σφολιάτας που θα χρησιμοποιήσουμε. 

  4. Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος. 

  5. Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

  6. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Βίντεο συνταγής

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.