Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά

Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά συνταγή
Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά
Προετοιμασία
3 ώρες
Συνολικός χρόνος
3 ώρες
 
Νηστίσιμη μους με χαλβά από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα φίνο γλυκό με χαλβά και κακάο, με έντονη γεύση και ντελικάτη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλβά με μέλι ή κακάο για πιο έντονο αποτέλεσμα.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 390 θερμίδες
Υλικά
  • 300 γρ. φυτική κρέμα σόγιας
  • 250 γρ. χαλβάς με γεύση βανίλια θρυμματισμένος
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα σόγιας στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί και να αφρατέψει. Κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να σταθεροποιηθεί. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον χαλβά, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι, λιώνοντας τον χαλβά. Πρέπει να σχηματιστεί ένας πυκνός πολτός και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Όταν λιώσει ο χαλβάς, συνεχίζουμε το ανακάτεμα είτε με το σύρμα είτε με μίξερ χειρός. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί η μους. Σερβίρουμε σε ποτηράκια ή μπολ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο, να σταθεί καλά, για 2 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φράουλες και τρίμματα χαλβά (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.