ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΝηστίσιμη μους κακάο με χαλβά
Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά συνταγή
Εκτύπωση

Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά

Νηστίσιμη μους με χαλβά από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα φίνο γλυκό με χαλβά και κακάο, με έντονη γεύση και ντελικάτη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλβά με μέλι ή κακάο για πιο έντονο αποτέλεσμα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά
Προετοιμασία 3 ώρες
Συνολικός χρόνος 3 ώρες
Μερίδες 4
Θερμίδες 390θερμίδες

Υλικά

  • 300 γρ. φυτική κρέμα σόγιας
  • 250 γρ. χαλβάς με γεύση βανίλια θρυμματισμένος
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα σόγιας στο μίξερ, στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί και να αφρατέψει. Κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να σταθεροποιηθεί. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον χαλβά, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι, λιώνοντας τον χαλβά. Πρέπει να σχηματιστεί ένας πυκνός πολτός και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Όταν λιώσει ο χαλβάς, συνεχίζουμε το ανακάτεμα είτε με το σύρμα είτε με μίξερ χειρός. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί η μους. Σερβίρουμε σε ποτηράκια ή μπολ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο, να σταθεί καλά, για 2 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φράουλες και τρίμματα χαλβά (προαιρετικά).

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Εύκολη σαλάτα νισουάζ με τόνο από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε αυτή τη χορταστική, νόστιμη και πολύχρωμη σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο

Μπακαλιάρος με σπανάκι στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υγιεινή συνταγή για ψάρι με λαχανικά στον φούρνο που μπορείτε να απολαύσετε με όλη την οικογένεια.

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ