Να τι πρέπει να κάνεις όταν δεν σου αρέσει η τούρτα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Πώς θα αντιδρούσατε αν, την ώρα που περπατούσατε, ξαφνικά βλέπατε κάποιον να σας πετά ένα κομμάτι τούρτα;  Όχι, δεν εξαγριώθηκε κανείς από την απαράδεκτη γεύση της τούρτας, αλλά μόλις γίνατε μέρος ενός φωτογραφικού project.

To ασυνήθιστο, ομολογουμένως, καλλιτεχνικό εγχείρημα είναι ιδέα του φωτογράφου και κινηματογραφιστή Geoff Levy και πραγματοποιείται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο Levy, που έχει βραβευτεί αρκετές φορές για διάφορα έργα του, εξομολογήθηκε ότι το εμπνεύστηκε όταν στα πλαίσια μιας επαγγελματικής φωτογράφησης, βρέθηκε στο τέλος με 30 τούρτες.  Οπότε αντί να τις πετάξει ή να τις καταναλώσει, αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει ως καλλιτεχνικά εργαλεία.

Με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων του που ανέλαβαν να πετούν τις τούρτες σε διάφορες κατευθύνσεις, πάνω σε αυτοκίνητα ή ακόμα και να τις λιώνουν μέσα στα χέρια τους, ο Levy έκανε πραγματικότητα την ιδέα του και το project ονομάστηκε Angry Cake. Ωστόσο βλέποντας τις φωτογραφίες, οι οποίες διαθέτουν και μια κινηματογραφική ταυτότητα, διαπιστώνουμε ότι το αποτέλεσμα δεν αποπνέει θυμό ή βιαιότητα, αλλά μια ιδιότυπη μελαγχολία που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.