ΑρχικήΣυνταγέςΠαλμιέ με ζαμπόν

Παλμιέ με ζαμπόν, συνταγή έυκολη και ιδιαίτερη. Θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια.

Παλμιέ με ζαμπόν
Εκτύπωση

Παλμιέ με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Παλμιέ με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 79θερμίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
    Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού πρώτα τον έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη μουστάρδα στη ζύμη. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Προσθέτουμε κατά μήκος της ζύμης το ζαμπόν ή το προσούτο. Κόβουμε την άκρη των κομματιών ζαμπόν που τυχόν εξέχουν.
    Τυλίγουμε την αριστερή πλευρά της ζύμης προς το κέντρο και σταματάμε στη μέση. Τυλίγουμε και την δεξιά πλευρά της ζύμης προς το κέντρο, ακριβώς δίπλα στο πρώτο ρολό, έτσι ώστε να εφάπτονται οι δύο άκρες. Το παλμιέ μας είναι έτοιμο. Με ένα πινελάκι αλειφουμε με νερό τη ζύμη για να κολλήσουν τα δύο ρολά μεταξύ τους και να σταθεί το παλμιέ. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ζελατίνα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
    Με ένα μαχαίρι (όχι οδοντωτό) κόβουμε 12 κομμάτια πάχους περίπου 2,5 εκ.
    Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες εκεί αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 2 εκ. ώστε να φουσκώσουν χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.
    Ψήνουμε για 10-15' μέχρι τα παλμιέ να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρουμε τα παλμιέ κρύα.

Tips

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα του Manet Το Ζαμπόν (Ham). Διαβάστε τη συνέντευξη της Megan Fizell για το πώς διάσημα έργα τέχνης την εμπνέεουν να δημιουργήσει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε επίσης: Συνταγή υπέροχη για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!

Ταρτάκια με σύκα και μέλι

Συνταγή για πανεύκολα ταρτάκια με σύκα, ροκφόρ και μέλι!

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.

Περισσότερα άρθρα

7 συνταγές για καλοκαιρινά λαδερά που θα λατρέψεις

Οι καλύτερες συνταγές του Τάσου Αντωνίου για λαδερά φαγητά! Εξερευνήστε τις συνταγές που σας αρέσουν και συνοδεύστε τα λαδερά σας με φέτα και ψωμάκι!

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

Οι 5 καλύτεροι κρύοι καφέδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Οι καλύτεροι κρύοι καφέδες και πώς μπορείς να τους απολαύσεις στο σπίτι με αυτές τις μοναδικές συνταγές για κρύο καφέ!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ