Νηστίσιμη μηλόπιτα

H πιο εύκολη νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Σταφίδες, κανέλα, μοσχοκάρυδο και ένα υλικό έκπληξη που δίνει την πιο νόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

Νηστίσιμη μηλόπιτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα που έχουμε αλείψει με λιωμένη μαργαρίνη.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο της μηλόπιτας.

Tips

Αν η νηστίσιμη μηλόπιτα βγει πολύ γλυκιά, την επόμενη φορά χρησιμοποιήστε λιγότερη ζάχαρη για να πετύχετε την επιθυμητή γεύση.