Νηστίσιμη μηλόπιτα

Μηλόπιτα νηστίσιμη συνταγή
Εκτύπωση

Νηστίσιμη μηλόπιτα

H πιο εύκολη νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Σταφίδες, κανέλα, χαλβάς και τραγανό χρυσαφένιο φύλλο κάνουν τη διαφορά σε αυτή την εύκολη νηστίσιμη μηλόπιτα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Νηστίσιμη μηλόπιτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 380θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία “τόσο απλά” της alfa για αλμυρές και γλυκιές πίτες
  • 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα με τη φλούδα τους
  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. κανέλα
  • 200 γρ. χαλβάς με γεύση βανίλια
  • Δύο φύλλα “τόσο απλά” για γλυκά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, και την κανέλα. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε το χαλβά και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ. Τις προσθέτουμε στο μείγμα μήλων και ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψάκι της.

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή