Τηγανητό ρύζι, ένα πανεύκολο και πολύ αγαπημένο ασιατικό πιάτο.
Εκτύπωση
Τηγανητό ρύζι
Τηγανητό ρύζι, εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο κίτρινο βρασμένο
- 3 κ.σ. σουσαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού χοιρινό μαγειρεμένο από το χθεσινό τραπέζι και ψιλοκομμένο ή ψιλοκομένες φέτες καπνιστό χοιρινό (εμπορίου)
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. σόγια σος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο και τον αρακά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3 λεπτά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη λακκούβα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ξύλινη κουτάλα, πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σόγια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης: Μους σοκολάτα με 2 μόνο υλικά
ΤΕΛΕΙΟ ΛΕΜΕ. Φοβερή συνταγή και πανεύκολη