ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΣοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου
Εκτύπωση

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου από τον Τάσο Αντωνίου! Υγιεινή, νηστίσιμη μερέντα από αμύγδαλα, ιδανικό για να αλείψετε μια φέτα ψωμί ή να γαρνίρετε τα γλυκά σας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μεταλλικό σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει χωρίς να ακουμπά το νερό, λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς παχύρρευστη πάστα. Κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε το άλειμμα αμυγδάλου σε αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει, το άλειμμα που φτιάξαμε πρέπει να έχει τραγανή, παχύρρευστη υφή ανάλογη με το φυστικοβούτυρο. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μωσαϊκό τούρτα

Μωσαϊκό τούρτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό, την οποία θα σερβίρετε σαν κέρασμα ή επιδόρπιο και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο

Υπέροχος συνδυασμός από χοιρινή πανσέτα και λουκάνικο!

Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μπατζίνα εύκολη και γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Περισσότερα άρθρα

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ