ΑρχικήΆρθραTο Nolita στο Semiramis εγκαινιάζει τον καλοκαιρινό του χώρο στο Κεφαλάρι και...

Tο Nolita στο Semiramis εγκαινιάζει τον καλοκαιρινό του χώρο στο Κεφαλάρι και το νέο του spot στην Κέρκυρα

Η Σύγχρονη Ιταλική Κουζίνα του Chef Γιάννη Λιόκα, που ήδη έχει ενθουσιάσει το Αθηναϊκό αλλά και εγχώριο και διεθνές κοινό, εμπνέεται μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και από υλικά, τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενσωματώνοντας μοντέρνες πινελιές, που συνθέτουν ένα ξεχωριστό μενού, που υπακούει όμως σε βασικές αρχές της Ιταλικής κουζίνας που αγαπά την εξαιρετική πρώτη ύλη, την εποχικότητα κ.α. O pastry chef Διονύσης Αλέρτας ανέλαβε πρόσφατα τα γλυκά του Nolita, ακολουθώντας το στυλ της κουζίνας του εστιατορίου και δημιουργώντας ιταλικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές. 

Το μοναδικό interior design του Nolita Athens, που στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου “Semiramis”, αποτελεί έμπνευση και εκτέλεση του πολυβραβευμένου διεθνώς αρχιτεκτονικού γραφείου LOT, του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή. Διαθέτει δική του αποκλειστική είσοδο, δίπλα από την κεντρική του ξενοδοχείου. 

Μέσα στον προσεχή Μάιο, το Nolita Athens θα μεταφέρει τη σάλα του, στον εξωτερικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από τον εντυπωσιακό χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis. Η μεταμόρφωση του σε εστιατόριο, θα γίνεται κάθε βράδυ, ενώ την ημέρα η πισίνα θα λειτουργεί κανονικά. 

Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2017) θα ανοίξει στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην πλατεία Δημαρχείου στο χώρο του παλιού ομώνυμου εστιατορίου, το Nolita Corfu! Το εξαιρετικό βενετσιάνικο κτήριο θα μεταμορφωθεί και θα φιλοξενήσει το εστιατόριο Nolita, με τον Chef Γιάννη Λιόκα και την ομάδα του να μοιράζουν τις ημέρες τους το καλοκαίρι ανάμεσα σε Αθήνα και Κέρκυρα!

Η κουζίνα του Nolita χαρακτηρίζεται ως Σύγχρονη Ιταλική και μότο του είναι η φράση: “Contemporary Italian Cuisine & Italian Cuisine inspired by World Kitchens”. Ο Chef του Nolita Γιάννης Λιόκας, αγαπά ιδιαίτερα την πολυδιάστατη, σύγχρονη Ιταλική κουζίνα. Έχοντας περάσει από κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας και έχοντας θητεύσει δίπλα σε πολυβραβευμένους chef παγκοσμίου κλάσης, ο Chef του Nolita δημιουργεί πιάτα βαθιά νόστιμα, που δεν υπηρετούν τους κανόνες του κλασικού, αλλά μπορούν να χαρακτηρισθούν με το κύρος του κλασικού. Η εμμονή του με την εποχικότητα και την εξαιρετική πρώτη ύλη, τον οδηγούν εύκολα στα μονοπάτια της Ιταλικής γαστρονομίας και σε συνταγές που εμπλουτίζει, συχνά «πειράζει», με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Signature πιάτα του στο πρώτο μενού του Nolita Athens, το Linguine cacio e pepe με lime και αυγοτάραχο, τα Λαζάνια με μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσα ρόκας και καπνιστή κρέμα παρμεζάνας, και η Κοτολέτα Milanese “tonnato”!  

Για το καλοκαίρι ο Chef Γιάννης Λιόκας ετοιμάζει εξαιρετικά πιάτα με εποχικά υλικά. Το Nolita της Κέρκυρας θα έχει βάσει το μενού της Αθήνας, με αρκετές Κερκυραϊκές επιρροές και παραδοσιακές τοπικές συνταγές που παντρεύονται με την Ιταλική κουζίνα.  Από το Φθινόπωρο του 2017, το κεντρικό μενού του Nolita θα εμπλουτίζεται με πιάτα αφιερωμένα στις διάφορες τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, ακολουθώντας τις πιο δημοφιλείς οινικές ζώνες της χώρας. Η λίστα κρασιών θα ενημερώνεται συνεχώς, με ετικέτες για άριστο food & wine pairing. Εκδηλώσεις όπως βραδιές οινογευσίας, special food & wine pairing με ιταλικά κτήματα και παραγωγούς, Guest Chefs, κ.α. θα διοργανώνονται τακτικά, προκειμένου να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη, αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.  Το concept θα συμπληρώσουν οι διάφορες κουζίνες του κόσμου, από τις οποίες θα αντλεί την έμπνευση της η Ιταλική κουζίνα του Nolita, σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη, μέχρι την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Συνταγή για μαριναρισμένο γλυκόξινο κοτόπουλο!

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά

Μια συνταγή για μακαρονάδα που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.

Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Υπέροχα burgers με μεθυστική σάλτσα μπύρας. Έτοιμα σε 10 λεπτά, απλά και νόστιμα!

Περισσότερα άρθρα

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ