Tο Nolita στο Semiramis εγκαινιάζει τον καλοκαιρινό του χώρο στο Κεφαλάρι και το νέο του spot στην Κέρκυρα

Η Σύγχρονη Ιταλική Κουζίνα του Chef Γιάννη Λιόκα, που ήδη έχει ενθουσιάσει το Αθηναϊκό αλλά και εγχώριο και διεθνές κοινό, εμπνέεται μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και από υλικά, τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενσωματώνοντας μοντέρνες πινελιές, που συνθέτουν ένα ξεχωριστό μενού, που υπακούει όμως σε βασικές αρχές της Ιταλικής κουζίνας που αγαπά την εξαιρετική πρώτη ύλη, την εποχικότητα κ.α. O pastry chef Διονύσης Αλέρτας ανέλαβε πρόσφατα τα γλυκά του Nolita, ακολουθώντας το στυλ της κουζίνας του εστιατορίου και δημιουργώντας ιταλικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές. 

Το μοναδικό interior design του Nolita Athens, που στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ξενοδοχείο του Κεφαλαρίου “Semiramis”, αποτελεί έμπνευση και εκτέλεση του πολυβραβευμένου διεθνώς αρχιτεκτονικού γραφείου LOT, του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή. Διαθέτει δική του αποκλειστική είσοδο, δίπλα από την κεντρική του ξενοδοχείου. 

Μέσα στον προσεχή Μάιο, το Nolita Athens θα μεταφέρει τη σάλα του, στον εξωτερικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από τον εντυπωσιακό χώρο της πολύχρωμης πισίνας του Semiramis. Η μεταμόρφωση του σε εστιατόριο, θα γίνεται κάθε βράδυ, ενώ την ημέρα η πισίνα θα λειτουργεί κανονικά. 

Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2017) θα ανοίξει στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην πλατεία Δημαρχείου στο χώρο του παλιού ομώνυμου εστιατορίου, το Nolita Corfu! Το εξαιρετικό βενετσιάνικο κτήριο θα μεταμορφωθεί και θα φιλοξενήσει το εστιατόριο Nolita, με τον Chef Γιάννη Λιόκα και την ομάδα του να μοιράζουν τις ημέρες τους το καλοκαίρι ανάμεσα σε Αθήνα και Κέρκυρα!

Η κουζίνα του Nolita χαρακτηρίζεται ως Σύγχρονη Ιταλική και μότο του είναι η φράση: “Contemporary Italian Cuisine & Italian Cuisine inspired by World Kitchens”. Ο Chef του Nolita Γιάννης Λιόκας, αγαπά ιδιαίτερα την πολυδιάστατη, σύγχρονη Ιταλική κουζίνα. Έχοντας περάσει από κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας και έχοντας θητεύσει δίπλα σε πολυβραβευμένους chef παγκοσμίου κλάσης, ο Chef του Nolita δημιουργεί πιάτα βαθιά νόστιμα, που δεν υπηρετούν τους κανόνες του κλασικού, αλλά μπορούν να χαρακτηρισθούν με το κύρος του κλασικού. Η εμμονή του με την εποχικότητα και την εξαιρετική πρώτη ύλη, τον οδηγούν εύκολα στα μονοπάτια της Ιταλικής γαστρονομίας και σε συνταγές που εμπλουτίζει, συχνά «πειράζει», με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Signature πιάτα του στο πρώτο μενού του Nolita Athens, το Linguine cacio e pepe με lime και αυγοτάραχο, τα Λαζάνια με μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος, σάλτσα ρόκας και καπνιστή κρέμα παρμεζάνας, και η Κοτολέτα Milanese “tonnato”!  

Για το καλοκαίρι ο Chef Γιάννης Λιόκας ετοιμάζει εξαιρετικά πιάτα με εποχικά υλικά. Το Nolita της Κέρκυρας θα έχει βάσει το μενού της Αθήνας, με αρκετές Κερκυραϊκές επιρροές και παραδοσιακές τοπικές συνταγές που παντρεύονται με την Ιταλική κουζίνα.  Από το Φθινόπωρο του 2017, το κεντρικό μενού του Nolita θα εμπλουτίζεται με πιάτα αφιερωμένα στις διάφορες τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, ακολουθώντας τις πιο δημοφιλείς οινικές ζώνες της χώρας. Η λίστα κρασιών θα ενημερώνεται συνεχώς, με ετικέτες για άριστο food & wine pairing. Εκδηλώσεις όπως βραδιές οινογευσίας, special food & wine pairing με ιταλικά κτήματα και παραγωγούς, Guest Chefs, κ.α. θα διοργανώνονται τακτικά, προκειμένου να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη, αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.  Το concept θα συμπληρώσουν οι διάφορες κουζίνες του κόσμου, από τις οποίες θα αντλεί την έμπνευση της η Ιταλική κουζίνα του Nolita, σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη, μέχρι την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.