Λεμονάτες πατάτες

Λεμονάτες πατάτες
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
1 ώρα 30 λεπτά
 
Μερίδες: 10
Υλικά
  • κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια το χυμό
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι το χυμό
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε τέταρτα και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τον ζωμό κότας, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε καλά περιμετρικά. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.