
Λεμονάτες πατάτες
Μερίδες 10
Θερμίδες 235θερμίδες
Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
- 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ζουμερά λεμόνια το χυμό
- 1 ζουμερό πορτοκάλι το χυμό
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε τέταρτα και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τον ζωμό κότας, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε καλά περιμετρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπεροχες πατατες