ΑρχικήΆρθρα13 λόγοι που πρέπει να πίνεις καθημερινά χυμό ροδιού

13 λόγοι που πρέπει να πίνεις καθημερινά χυμό ροδιού

Ο χυμός του ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο φυσικός χυμός ροδιού είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο χυμό φρούτου με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, καθαρίζει τον οργανισμό από τα υψηλά επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε πολυφαινόλες, ακόμη περισσότερο από το κόκκινο κρασί ή άλλους χυμούς.

Η σωστή αποθήκευση του ροδιού

Ο πιο πρακτικός τρόπος αποθήκευσης του ροδιού είναι να βάλετε τους σπόρους του ροδιού σε μερίδες μέσα σε δοχείο ή σε σακουλάκι στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιείτε, όταν το χρειάζεστε, στις σαλάτες σας και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα: 5 λόγοι που πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε

Πώς γίνεται ο χυμός ροδιού

Τα ρόδια μπορείτε να τα στύψετε στον στύφτη όπως τα πορτοκάλια. Το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα έρχεται με το σούρωμα, γιατί οι άσπρες μεμβράνες ανάμεσα στους σπόρους του φρούτου αφήνουν στυφή γεύση στο χυμό. Ωστόσο, ο πιο θρεπτικός χυμός γίνεται στύβοντας το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα, διατηρώντας έτσι όλα τα συστατικά του ροδιού.

Δείτε τους 13 λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνετε καθημερινά χυμό από ρόδι.

1. Επιβραδύνει τη γήρανση

Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.

2. Προστατεύει τα νεφρά

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι ένα εκχύλισμα ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.

3. Αναζωογονεί το ήπαρ

Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά στην αναγέννησή του.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη C που περιέχει αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων.

5. Έχει αντιαλλεργική δράση

Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες .

6. Αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται καταδεικνύει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα.

7. Θωρακίζει κατά του καρκίνου

Ο χυμός ροδιού και το εκχύλισμά του θωρακίζει τους άνδρες έναντι του καρκίνου του προστάτη. Ακόμη, οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του κατά του καρκίνου του μαστού και στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.

8. Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος

Η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με την υποχώρηση των δύο βασικών τύπων καρκίνου του δέρματος: Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό δερματολογίας.

Διαβάστε ακόμα: τι είναι το κεφίρ και γιατί πρέπει να το πίνουμε καθημερινά

9. Προστατεύει το DNA

Τα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του ροδιού φαίνεται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος και να το προστατεύουν.

10. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση

Πρώιμη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα του ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

11. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο

Έρευνες απέδειξαν ότι το ρόδι συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στο μεταβολικό σύνδρομο.

12. Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Αυτό το φρούτο μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, σύμφωνα με πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

13. Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα

Τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς περιέχουν ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες που αποτελούν τα φυτοθρεπτικά συστατικά της επούλωσης των οστών.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα.

Χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζει μοναδικά το κάστανο με το φασκόμηλο!

Γεμιστή γαλοπούλα

Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό.

Περισσότερα άρθρα

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

Ανακαλύψτε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο

Βρήκαμε τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ