Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά Μιράν

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά Μιράν
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
25 λεπτά
 
Μερίδες: 2
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 4 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 3 αυγά το ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τις σφολιάτες στην άκρη.

  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

  3. Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε τον παστουρμά Μιράν κομμένο σε μέτριες φετούλες. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα αλλά όχι να ψηθούν εντελώς. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο 1 αυγό, προσέχοντας να μείνει στο εσωτερικό και να μην απλωθεί στα τοιχώματα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αυγό μας.

  4. Tip

  5. Σε αυτή τη συνταγή τη διαφορά κάνει ο παστουρμάς Μιράν, ο οποίος φτιάχνεται με την ίδια παραδοσιακή συνταγή από το 1922. Ο Μιράν φτιάχνει με μεράκι τον παστουρμά του από διάφορα κρέατα: μοσχαρίσιο, πρόβειο, καμήλας (ο οποίος θεωρείται ο πλέον εκλεκτός και δυσεύρετος παστουρμάς) αλλά και βουβαλίσιο. Εμείς προτιμήσαμε παστουρμά καμήλας για αυτή τη συνταγή. Για πιο ήπιο γευστικό αποτέλεσμα, αφαιρέστε το τσιμένι γύρω από τον παστουρμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.