Εκτύπωση
Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά
Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά. Πεντανοστιμη συνταγη, ευκολη και πολυ εντυπωσιακη για μερακληδες
Μερίδες 2
Θερμίδες 150θερμίδες
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 4 φέτες παστουρμάς
- 3 αυγά το ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τις σφολιάτες στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
- Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε τον παστουρμά κομμένο σε μέτριες φετούλες. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα αλλά όχι να ψηθούν εντελώς. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο 1 αυγό, προσέχοντας να μείνει στο εσωτερικό και να μην απλωθεί στα τοιχώματα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αυγό μας.
Tips
Σε αυτή τη συνταγή τη διαφορά κάνει ο παστουρμάς. Θα βρειτε παστουρμά από διάφορα κρέατα: μοσχαρίσιο, πρόβειο, καμήλας (ο οποίος θεωρείται ο πλέον εκλεκτός και δυσεύρετος παστουρμάς) αλλά και βουβαλίσιο. Εμείς προτιμήσαμε παστουρμά καμήλας για αυτή τη συνταγή. Για πιο ήπιο γευστικό αποτέλεσμα, αφαιρέστε το τσιμένι γύρω από τον παστουρμά.
Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΛΕΜΕ! ΜΟΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ. ΤΑΣΟ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ