Ποιος ήταν ο πρώτος μεγάλος σταρ, από τον οποίο πήρατε συνέντευξη και πώς αισθανθήκατε?
Στο Hollywood, θα έλεγα ο Τζον Τραβόλτα. Αλλά είχα πάει και στη Καλιφόρνια ώστε να πάρω συνεντεύξεις από τους ηθοποιούς του “Baywatch”. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, καθόλου αγχωμένος θα έλεγα, αφού ήμουν συνεπαρμένος από το μέρος και από το υψηλό βιοτικό επίπεδο που συνάντησα.
Πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσετε όλους αυτούς τους σταρ;
Δεν είναι καθόλου δύσκολο, αντιθέτως είναι εύκολο αρκεί να έχεις πολύ θάρρος και θράσος.
Πιστεύετε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πραγματικοί σταρ;
Σίγουρα υπήρχαν. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος, αυτοί ήταν πραγματικοί σταρ, ήξεραν το μυστικό της μακροβιότητας. Τώρα, δεν υπάρχουν οι σωστές αμοιβές ούτε το σωστό management για να δημιουργηθούν πραγματικοί σταρ.
Σας δόθηκε κάποια στιγμή η ευκαιρία, να παρουσιάσετε μία αμερικάνικη, ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής. Γιατί δεν το τολμήσατε;
Εκείνη τη περίοδο βρισκόμουν σε μία περίεργη φάση, καθώς είχα δύο προτάσεις, μία στην Αμερική και μία στην Ελλάδα. Για να δεχτώ τη παρουσίαση της εκπομπής, έπρεπε να κλείσω τη ζωή μου εδώ, να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Αλλά επειδή ταξιδεύω συχνά, δεν είναι κάτι που μου λείπει, οπότε δεν το έχω μετανιώσει.
Παρ’ όλα αυτά όμως, αγαπάτε τη καλή κουζίνα. Πόσο καιρό ασχολείστε με τη μαγειρική;
Ναι, αγαπάω τη καλή κουζίνα! Θα μπορούσα να γίνω γευσιγνώστης. Επισκέπτομαι πάντα τα καλύτερα εστιατόρια, στο εξωτερικό και εδώ, και πλέον μπορώ να κρίνω το καλό αλλά και φθηνό φαγητό.
Πώς καταφέρνετε και διατηρείτε το σώμα σας σε τόσο καλή φόρμα;
Προπονούμαι έξι φορές την εβδομάδα, ακόμα και στο σπίτι, πηγαίνω κολυμβητήριο και προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Τρώω προϊόντα χωρίς γλουτένη, καθόλου γάλα και προτιμώ όσα είναι από ρύζι και κινόα. Μου αρέσει πολύ το ψάρι και από γλυκά, προτιμώ χαλβά και φυσικά, λατρεύω τη σοκολάτα! Γενικά χρησιμοποιώ πολλά βιολογικά προϊόντα, και επίσης, ελιξίριο για το σώμα είναι ο Κρόκος Κοζάνης, που βοηθάει στην ευεξία και το κάψιμο του λίπους.
Πιστεύετε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Ναι, φυσικά και περνάει. Και μάλιστα, μετά από ένα καλό δείπνο, πρέπει να καίμε τις θερμίδες και στη συνέχεια να ξανατρώμε!
Πού προτιμάτε να τρώτε;
Μερικά από τα αγαπημένα μου εστιατόρια είναι το “Eclipse” στο Κολωνάκι, το “Base Grill” στο Περιστέρι, το “Πιάτσα Καλαμάκι” στη Γλυφάδα, ο “Μπαμπάκας” στο Χαλάνδρι, ο οποίος έχει φοβερό φαγητό, ειδικά η γλώσσα με τα λαχανικά είναι από τα ωραιότερα πιάτα! Βέβαια, μου αρέσει πολύ και η σπανακόπιτα από τα Everest! Αλλά ακόμα και στο σπίτι, προμηθεύομαι σούσι, που είναι από τα αγαπημένα μου, από τον ΑΒ Βασιλόπουλο! Για ποτό και διασκέδαση προτιμώ “Villa Mercedes”.
Θα θέλατε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο;
Ναι, θα το ήθελα πολύ! Θα χρησιμοποιούσα και ελληνική αλλά και ξένη κουζίνα. Κυρίως όμως, θα φρόντιζα η κουζίνα μου να ήταν καλή και σίγουρα να έχω προσιτές τιμές.
Ευχαριστούμε πολύ το restaurant – cafe, Αdamo για τη φιλοξενία.
Adamo (Δημ. Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό. Τηλ.: 210 6713997)