Το λεμόνι, πέρα από το να νοστιμίζει το φαγητό μας, μπορεί να αναλάβει και άλλες δουλειές μέσα σε μια κουζίνα. Αυτές είναι πέντε ακόμα ευεργετικές του χρήσεις που μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση και μας λύνουν τα χέρια καθημερινά.
Δείτε ακόμα
- Η φλούδα: Αν σε μια συνταγή είναι απαραίτητος μόνο ο χυμός ενός λεμονιού, πριν βιαστείτε να το πετάξετε πάρτε το ξύσμα ή ακόμα και ολόκληρη τη φλούδα του. Η φλούδα μπορεί να αρωματίσει το λάδι ή το ξύδι, ενώ το ξύσμα μπορείτε να το απλώσετε πάνω από δύο φέτες ψωμί που θα φρυγανίσετε σε ζεστό φούρνο μέχρι να αρωματιστούν.
Δείτε ακόμα
- Η καθαριστική του χρήση: Το κιτρικό οξύ είναι υπεύθυνο για τη στυφή γεύση, το λαμπερό χρώμα και τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του λεμονιού. Χρησιμοποίησε λίγο χυμό ή τη φλούδα για να καθαρίσεις τηγάνια, ξύλινες επιφάνειες κοπής, μάρμαρο και πάγκους. Επίσης μπορείς να απολυμάνεις και το φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας φέτες λεμονιού στο νερό για δύο λεπτά.
- Απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές: Τοποθέτησε μέσα στο ψυγείο σου ξύσμα του λεμονιού και πέτα τις φλούδες στο πάτο των σκουπιδιών σου, ώστε να εξουδετερώσεις τις δυσάρεστες μυρωδιές.
- Διατηρεί τη πέτσα των θαλασσινών: Μαγειρεύετε την τσιπούρα σας και η πετσούλα του ψαριού σας καταστρέφεται; Πρόσθεσε δύο φέτες λεμόνι ή οποιοδήποτε άλλο εσπεριδοειδή και ψήσε το ψάρι σου μέσα στους αρωματικούς ατμούς που θα δημιουργηθούν.
- Δώστε ζωντάνια στα τρόφιμα ξανά: Είναι γνωστό πως ο χυμός λεμονιού μπορεί να επιβραδύνει το μαύρισμα τροφών, όπως το αβοκάντο, το μήλο, τη μπανάνα. Όμως ήξερες πως μπορείς να επαναφέρεις τη φρεσκάδα ενός μαρουλιού βυθίζοντας το σε ένα μπολ με κρύο νερό και λεμόνι, βάζοντάς το για μία ώρα στο ψυγείο;
Δείτε ακόμα