Ο παιδικός σταθμός… παχαίνει;

Από την Μιμή Δράκου,

Μια νέα έρευνα από τον Καναδά, υποστηρίζει ότι παρά τα οφέλη των βρεφονηπιακών σταθμών, ιδιαίτερα στις εργαζόμενες μητέρες, τα παιδιά εκτός από τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες, τείνουν… να παχαίνουν!

Συγκεριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ και του ερευνητικού κέντρου Σεν-Ζυστίν δημοσίευσαν τα αποτελέσματα  της μελέτης τους, η οποία διέρκησε 6 χρόνια, στο περιοδικό παιδιατρικής “Journal of Pediatrics”. Η μελέτη αυτή συμπεριλάμβανε ένα δείγμα 1.649 οικογενειών του Κεμπέκ και παιδιά ηλικίας από 1 έτους έως 4 ετών, σε αντίστοιχες κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη ποιος τα φρόντιζε (μέλη της οικογένειας, βρεφονηπιακός σταθμός, μια νταντά, γιαγιάδες και παππούδες).

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι παιδιά που πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς σε καθημερινή βάση έτειναν να μην τρέφονται υγιεινά, άρα να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα. Ένα δεύτερο συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν περιττά κιλά είχαν τα μικρά παιδιά τα οποία μένουν στο σπίτι και τα φροντίζουν συγγενείς ή νταντάδες, οι οποίοι τα “δωροδωκούν” με ανθυγιεινές τροφές, όπως τηγανητά, σνακς, σοκολάτες και ζαχαρωτά.

Οι ερευνητές τονίζουν τα οφέλη της σωστής διατροφής αλλά και της άσκησης τόσο σε υπεύθυνους των παιδικών σταθμών όσο και στους γονείς, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία τα προτερήματα της υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.