Το μενού για τον Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα

Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στη χώρα μας, θα παραθέσει απόψε στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η γραβάτα θα είναι προαιρετική, ενώ λόγω της απουσίας της Μισέλ Ομπάμα, στο δείπνο δεν θα παρευρίσκονται ούτε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, ούτε η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εκτός λίστας έμειναν και οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Το μενού του επίσημου δείπνου καταρτίστηκε, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, έπειτα από σχετική ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών για το αν υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος. Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τα τρώει όλα και θα ήθελε να δοκιμάσει την ελληνική κουζίνα.

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή και συμμετέχει στην ετοιμασία των δείπνων όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με την ομάδα μαγείρων τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κυρίως πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Τα πιάτα θα συνοδεύονται από λευκό κρασί και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Εμείς, πάντως, θα ήμασταν παραπάνω από ευτυχείς να κεράσουμε τον Μπαράκ Ομπάμα ένα ζουμερό burger με τα όλα του, σαν αυτό του παρακάτω βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.