ΑρχικήΆρθραΟι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν

Οι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν

Από τη Μαρία Αϊβαλιώτη

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατακλυζόμαστε και εμπνεόμαστε διαρκώς από νέες τάσεις που αφορούν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς. Το φαγητό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα στους αμερικανικούς δρόμους κυκλοφορεί ένα μικρό φορτηγό που κάνει γνωστή την ιρλανδική κι αιθιοπική κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της ιδέας, Alan Hyland, με καταγωγή από ένα μικρό χωριό κοντα στην πόλη Galway, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, οραματιζόταν εδώ και πολύ καιρό το δικό του «κινητό» εστιατόριο με σκοπό να κάνει γνωστή την κουζίνα της ιδιαίτερης και μακρινής πατρίδας του. Αρωγός στην προσπάθειά του ήταν ο φίλος και μετέπειτα συνεργάτης του, Absulam Abdai, λάτρης της κουζίνας της Ερυθραίας, τόπος καταγωγής της οικογένειάς του που ενθουσίαστηκε με την ιδέα του εστιατορίου-φορτηγού και του πρότεινε ένα ιδιαίτερο μαγειρικό κι επιχειρηματικό πάντρεμα.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, ονομάστηκε Éire Trea. Irish-Eritrean Food Truck κι άρχισε να σταθμεύει σε διάφορους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο για να σερβίρει τους πεινασμένους περαστικούς. Το προτεινόμενο μενού περιλαμβάνει λουκάνικα με βούτυρο, τηγανιτές πατάτες με ιρλανδικό κάρυ, πίτα του βοσκού, φτερούγες κοτόπουλου, πατάτες με σκόρδο και τυρί, κι άλλες λιχουδιές που θυμίζουν Ιρλανδία κι Αφρική.

Το φορτηγάκι της γεύσης δεν έχει συγκεριμένο σημείο στάθμευσης κι οι ιδιοκτήτες του ενημερώνουν τους πιστούς πελάτες, που έχουν ήδη αποκτήσει, για το πού έχουν σταθμεύσει μέσω της σελίδας τους, Éire Trea στο Facebook και στο Twitter. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Μια εύκολη και υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες και εκπληκτικά αρώματα χάρη στο ούζο και το εστραγκόν!

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Συνταγή για αγαπημένο πιλάφι με μοσχαράκι.

Μαρμελάδα αχλάδι

Η πιο εύκολη συνταγή για ευωδιαστή μαρμελάδα αχλάδι! Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη σε γλυκά, στο γιαούρτι ή ακόμα και ως συνοδευτικό για κρεατικά.

Περισσότερα άρθρα

Τα smoothies της αποτοξίνωσης

Δοκιμάστε τα smoothies της αποτοξίνωσης και νιώστε ευεξία μετά τις ατασθαλίες των γιορτών! Πολύχρωμα, εύκολα και γευστικά smoothies φρούτων και λαχανικών για κάθε γούστο.

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ