ΑρχικήΆρθραΟι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν

Οι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν

Από τη Μαρία Αϊβαλιώτη

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατακλυζόμαστε και εμπνεόμαστε διαρκώς από νέες τάσεις που αφορούν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς. Το φαγητό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα στους αμερικανικούς δρόμους κυκλοφορεί ένα μικρό φορτηγό που κάνει γνωστή την ιρλανδική κι αιθιοπική κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της ιδέας, Alan Hyland, με καταγωγή από ένα μικρό χωριό κοντα στην πόλη Galway, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, οραματιζόταν εδώ και πολύ καιρό το δικό του «κινητό» εστιατόριο με σκοπό να κάνει γνωστή την κουζίνα της ιδιαίτερης και μακρινής πατρίδας του. Αρωγός στην προσπάθειά του ήταν ο φίλος και μετέπειτα συνεργάτης του, Absulam Abdai, λάτρης της κουζίνας της Ερυθραίας, τόπος καταγωγής της οικογένειάς του που ενθουσίαστηκε με την ιδέα του εστιατορίου-φορτηγού και του πρότεινε ένα ιδιαίτερο μαγειρικό κι επιχειρηματικό πάντρεμα.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, ονομάστηκε Éire Trea. Irish-Eritrean Food Truck κι άρχισε να σταθμεύει σε διάφορους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο για να σερβίρει τους πεινασμένους περαστικούς. Το προτεινόμενο μενού περιλαμβάνει λουκάνικα με βούτυρο, τηγανιτές πατάτες με ιρλανδικό κάρυ, πίτα του βοσκού, φτερούγες κοτόπουλου, πατάτες με σκόρδο και τυρί, κι άλλες λιχουδιές που θυμίζουν Ιρλανδία κι Αφρική.

Το φορτηγάκι της γεύσης δεν έχει συγκεριμένο σημείο στάθμευσης κι οι ιδιοκτήτες του ενημερώνουν τους πιστούς πελάτες, που έχουν ήδη αποκτήσει, για το πού έχουν σταθμεύσει μέσω της σελίδας τους, Éire Trea στο Facebook και στο Twitter. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μηλόπιτα κέικ

Συνταγή για σπιτική μηλόπιτα κέικ με αφράτη ζύμη και γλυκά μήλα.

Φακές με λουκάνικα

Συνταγή για χωριάτικα λουκάνικα με πικάντικες φακές!

Μπριάμ

Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!

Περισσότερα άρθρα

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

Χυμός ή smoothie: Τι είναι καλύτερο από τα δυο;

Χυμός ή smoothie; Ποιο είναι πιο υγιεινό, μας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Κάνουμε crash test ανάμεσα στους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα smoothies και προτείνουμε.

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ