Οι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν

Από τη Μαρία Αϊβαλιώτη

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατακλυζόμαστε και εμπνεόμαστε διαρκώς από νέες τάσεις που αφορούν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς. Το φαγητό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Σήμερα στους αμερικανικούς δρόμους κυκλοφορεί ένα μικρό φορτηγό που κάνει γνωστή την ιρλανδική κι αιθιοπική κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης κι εμπνευστής της ιδέας, Alan Hyland, με καταγωγή από ένα μικρό χωριό κοντα στην πόλη Galway, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, οραματιζόταν εδώ και πολύ καιρό το δικό του «κινητό» εστιατόριο με σκοπό να κάνει γνωστή την κουζίνα της ιδιαίτερης και μακρινής πατρίδας του. Αρωγός στην προσπάθειά του ήταν ο φίλος και μετέπειτα συνεργάτης του, Absulam Abdai, λάτρης της κουζίνας της Ερυθραίας, τόπος καταγωγής της οικογένειάς του που ενθουσίαστηκε με την ιδέα του εστιατορίου-φορτηγού και του πρότεινε ένα ιδιαίτερο μαγειρικό κι επιχειρηματικό πάντρεμα.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, ονομάστηκε Éire Trea. Irish-Eritrean Food Truck κι άρχισε να σταθμεύει σε διάφορους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο για να σερβίρει τους πεινασμένους περαστικούς. Το προτεινόμενο μενού περιλαμβάνει λουκάνικα με βούτυρο, τηγανιτές πατάτες με ιρλανδικό κάρυ, πίτα του βοσκού, φτερούγες κοτόπουλου, πατάτες με σκόρδο και τυρί, κι άλλες λιχουδιές που θυμίζουν Ιρλανδία κι Αφρική.

Το φορτηγάκι της γεύσης δεν έχει συγκεριμένο σημείο στάθμευσης κι οι ιδιοκτήτες του ενημερώνουν τους πιστούς πελάτες, που έχουν ήδη αποκτήσει, για το πού έχουν σταθμεύσει μέσω της σελίδας τους, Éire Trea στο Facebook και στο Twitter. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.