Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου συνταγή

Ομελέτα φούρνου. Η πιο νόστιμη και εύκολη ομελέτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Ομελέτα φούρνου συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Μια πλούσια και γευστική ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκι και τυρί φέτα που αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ομελέτα φούρνου
Servings: 4
Calories: 315θερμίδες

Ingredients

  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 8 αυγά
  • αλάτι πιπέρι

Instructions

  • Για την ομελέτα φούρνου, βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μη λιώσουν. Όταν τρυπιούνται με πιρούνι, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ελαφρώς για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το μαϊντανό. Σε ταψάκι 28 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα του τηγανιού.
  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στο ταψί και ανακινούμε ελαφρώς το σκεύος να απλωθεί καλά το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ομελέτα φούρνου. 
  • Ξεφουρνίζουμε την ομελέτα και τη μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε πιατέλα. Πετάμε το χαρτί αν θέλουμε. Η ομελέτα φούρνου σερβίρεται ζεστή, κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

 

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
  1. δεν πιστευα οτι αυτη η συνταγη κανει την καλυτερη ομελετα που εχω φαει ποτε. και να σου πω και το καλυτερο δεν ασχολουμαι εγω καθολου. ευγε

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.