Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου συνταγή
Ομελέτα φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 50 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 315

Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Μια πλούσια και γευστική ομελέτα με πατάτες, κολοκυθάκι και τυρί φέτα που αποτελεί ένα εξαιρετικό γεύμα.

Υλικά

3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
8 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ομελέτα φούρνου, βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μη λιώσουν. Όταν τρυπιούνται με πιρούνι, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ελαφρώς για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το μαϊντανό. Σε ταψάκι 28 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα του τηγανιού.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στο ταψί και ανακινούμε ελαφρώς το σκεύος να απλωθεί καλά το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ομελέτα φούρνου. 
Ξεφουρνίζουμε την ομελέτα και τη μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε πιατέλα. Πετάμε το χαρτί αν θέλουμε. Η ομελέτα φούρνου σερβίρεται ζεστή, κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.