ΑρχικήΆρθραΠαγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου η παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, μιας από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς κουζίνες παγκοσμίως.

Οι καλύτεροι σεφ της Ιταλικής κουζίνας ανά τον κόσμο, αποφασισμένοι να μάθουν σε όλους τα σωστά χαρακτηριστικά της κουζινας της «πατρίδας» τους έτσι ώστε τα παραδοσιακά τους πιάτα να μην χάνουν την αυθεντική τους γεύση, θέσπισαν την 17η Ιανουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα της Ιταλικής Κουζίνας. Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού είναι η γιορτή του Αγίου Αντωνίου (Sant’Antonio d’Abate), προστάτη των κρεοπωλών και των παρασκευαστών σαλαμιού.

Καθέ χρόνο, οι καλύτεροι σεφ δίνουν ραντεβού για να αναζητήσουν τα μυστικά της τέλειας συνταγής για ένα διαφορετικό παραδοσιακό πιάτο. Για το 2012 σημείο συνάντησης είναι η Νέα Υόρκη και τιμώμενο πιάτο το Οσομπούκο του οποίου η επίσημη ονομασία είναι Ossobuco in Gremolata alla Milanese, παραδοσιακό πιάτο του Μιλάνο (περιοχή Λομβαρδία).

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή, για την οποία δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς μαγειρεύτηκε για πρώτη φορά και που έχει δεχθεί χιλιάδες παραλλαγές όχι μόνο στον τρόπο παρασκευής της, αλλά μέχρι και στον τρόπο γραφής της (osso bucco, ossobucco, osobuco) έγινε γνωστή έξω από τα σύνορα της Λομβαρδίας από τον 19ο αιώνα και μετά. Ουσιαστικά είναι μια χειμωνιάτικη συνταγή, κατάλληλη για τις παγωμένες μέρες της συγκεκριμένης εποχής κι είναι κοκκινιστό βοδινό κότσι με κόκκαλο στη μέση.  

Το μυστικό είναι ο σώστος τρόπος μαγειρέματος ώστε το κρέας να είναι εξαιρετικά τρυφερό και ζουμερό. Σερβίρεται συνήθως με ριζότο αλά Μιλανέζε και συνοδέυεται με λευκό, κόκκινο ή και με αφρώδες κρασί αρκεί η γεύση του να είναι απαλή έτσι ώστε να αναδεικνύεται το πιάτο. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσιζκεικ εύκολο & γρήγορο

Το πιο υπέροχο και γευστικό Τσιζκεικ μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Δοκιμάστε αυτό το εύκολο αγαπημένο γλυκό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη νοστιμιά και την απλότητά του.

Μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ

Συνταγή για μοσχαρίσιο φιλέτο σωτέ !

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Περισσότερα άρθρα

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ