ΑρχικήΆρθραΜπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Μπορείτε να μαγειρέψετε κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα; Σε όλους έχει συμβεί να θέλουμε να φτιάξουμε κοτόπουλο με πατάτες αλλά να ξεχάσουμε να ξεπαγώσουμε το κρέας από την κατάψυξη. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Αρχικά, να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση το κοτόπουλο και κάθε κρέας πρέπει να αποψυχθεί πλήρως μέσα στο ψυγείο πριν μαγειρευτεί. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερη γεύση, ομοιόμορφο μαγείρεμα και φυσικά διαχειριζόμαστε το τρόφιμο με ασφάλεια. Αν ξεχάσαμε να ξεπαγώσουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε, υπάρχει τρόπος να σώσουμε την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μπορούμε να μαγειρέχουμε κατεψυγμένο κοτόπουλο με ασ΄φαλεια χωρίς να το ξεπαγώσουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε επακριβώς κάποια βήματα.

Διαβάστε ακόμη: πώς θα ξεπαγώσετε το κρέας σε 5 λεπτά

Για να παραλείψουμε το βήμα της απόψυξης και να μαγειρέψουμε με ασφάλεια το κατεψυγμένο κοτόπουλο, θα το ψήσουμε στον φούρνο ή στην εστία και απλώς θα αυξήσουμε τον χρόνο μαγειρέματος κατά τουλάχιστον 50%. Για να το κάνουμε αυτό, το κοτόπουλο πρέπει να είναι κατεψυγμένο σε μεμονωμένα κομμάτια, ώστε να μπορούν να απλωθούν στη λαδόκολλα ή στο τηγάνι ή την κατσαρόλα. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να είναι όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου παγωμένα σε συμπαγή συσκευασία.

Επίσης, το κατεψυγμένο κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν το μαγειρέψετε σε σιγανή φωτιά, το κατεψυγμένο κρέας θα περάσει πολύ χρόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες όπου πιθανόν να αναπτύξει βακτήρια. Γι’αυτό και η προτεινόμενη μέθοδος είναι ο φούρνος ή το τηγάνι / κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, όπου το κοτόπουλο μαγειρεύεται γρήγορα και δεν περνάει πολύ χρόνο στις επίφοβες θερμοκρασίες.

Φυσικά, δεν πρέπει να βασιζόμαστε σταθερά σε αυτή τη στρατηγική. Ένα πουλερικό που έχει αποψυχθεί σωστά θα μεγειρευτεί πιο ομοιόμορφα και θα έχει καλύτερη γεύση. Ωστόσο, αρκετές φορές μπορεί να αποφασίσουμε τελευταία στιγμή να μαγειρέψουμε, και να είναι πιο δελεαστικό να παραγγείλουμε delivery. Καταπολεμήστε τον πειρασμό για σουβλάκια ή πίτσα και επιλέξτε αυτή τη φθηνότερη και σπιτική πρόταση!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αυτή η υπέροχη συνταγή ζυμαρικών θυμίζει καρμπονάρα και είναι πεντανόστιμη!

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό)

Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Σερβίρεται ως γλυκό μετά το γεύμα, σε παιδικά γενέθλια ή σαν κέρασμα της τελευταίας στιγμής.

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα.

Περισσότερα άρθρα

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

10 υπέροχες χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες σαλάτες σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι!

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ