Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κατεψυγμένο κοτόπουλο

Μπορείτε να μαγειρέψετε κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα; Σε όλους έχει συμβεί να θέλουμε να φτιάξουμε κοτόπουλο με πατάτες αλλά να ξεχάσουμε να ξεπαγώσουμε το κρέας από την κατάψυξη. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Αρχικά, να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση το κοτόπουλο και κάθε κρέας πρέπει να αποψυχθεί πλήρως μέσα στο ψυγείο πριν μαγειρευτεί. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερη γεύση, ομοιόμορφο μαγείρεμα και φυσικά διαχειριζόμαστε το τρόφιμο με ασφάλεια. Αν ξεχάσαμε να ξεπαγώσουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε, υπάρχει τρόπος να σώσουμε την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μπορούμε να μαγειρέχουμε κατεψυγμένο κοτόπουλο με ασ΄φαλεια χωρίς να το ξεπαγώσουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε επακριβώς κάποια βήματα.

Διαβάστε ακόμη: πώς θα ξεπαγώσετε το κρέας σε 5 λεπτά

Για να παραλείψουμε το βήμα της απόψυξης και να μαγειρέψουμε με ασφάλεια το κατεψυγμένο κοτόπουλο, θα το ψήσουμε στον φούρνο ή στην εστία και απλώς θα αυξήσουμε τον χρόνο μαγειρέματος κατά τουλάχιστον 50%. Για να το κάνουμε αυτό, το κοτόπουλο πρέπει να είναι κατεψυγμένο σε μεμονωμένα κομμάτια, ώστε να μπορούν να απλωθούν στη λαδόκολλα ή στο τηγάνι ή την κατσαρόλα. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να είναι όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου παγωμένα σε συμπαγή συσκευασία.

Επίσης, το κατεψυγμένο κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν το μαγειρέψετε σε σιγανή φωτιά, το κατεψυγμένο κρέας θα περάσει πολύ χρόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες όπου πιθανόν να αναπτύξει βακτήρια. Γι’αυτό και η προτεινόμενη μέθοδος είναι ο φούρνος ή το τηγάνι / κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, όπου το κοτόπουλο μαγειρεύεται γρήγορα και δεν περνάει πολύ χρόνο στις επίφοβες θερμοκρασίες.

Φυσικά, δεν πρέπει να βασιζόμαστε σταθερά σε αυτή τη στρατηγική. Ένα πουλερικό που έχει αποψυχθεί σωστά θα μεγειρευτεί πιο ομοιόμορφα και θα έχει καλύτερη γεύση. Ωστόσο, αρκετές φορές μπορεί να αποφασίσουμε τελευταία στιγμή να μαγειρέψουμε, και να είναι πιο δελεαστικό να παραγγείλουμε delivery. Καταπολεμήστε τον πειρασμό για σουβλάκια ή πίτσα και επιλέξτε αυτή τη φθηνότερη και σπιτική πρόταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.