ΑρχικήΣυνταγέςΚαλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα. Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για καλαμαράκια αλλιώς.

Καλαμαράκια λεμονάτα
Εκτύπωση

Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Θεϊκό νηστίσιμο πιάτα με καλαμάρια, αρωματικά χόρτα και υπέροχη σάλτσα με άρωμα λεμονιού. Δοκιμάστε το!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 366θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κιλό χόρτα ραδίκια, ζωχούς, καυκαλήθρες, σέσκουλα, σπανάκι κ.ά. καθαρισμένα, πλυμένα, καλά στεγνωμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 5 λεμόνια χυμός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, αφού το νερό πάρει καλή βράση, ρίχνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 εκ. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 δόσεις από το νερό που έβρασαν τα καλαμάρια και το ρίχνουμε στα χόρτα, μέχρι να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα. Προσθέτουμε και τα καλαμαράκια. Μόλις το υγρό ξαναπάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμάρια και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε τακτικά για άλλο 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πώς να ψήσετε πικάνια

Η ωραιότερη πικάνια με λαχταριστό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανή καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Σαλάτα με κινόα και βραστά λαχανικά

Σαλάτα με κινόα και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υγιεινή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά κάθε γεύμα.

Λιγκουίνι με σύκα

Συνταγή για λιγκουίνι με σύκα και προσούτο!

Περισσότερα άρθρα

Οι 4 καλύτερες συνταγές για σπιτική μηλόπιτα

Οι καλύτερες συνταγές για τέλεια μηλόπιτα σε εύκολες παραλλαγές!

Τα 6 μυστικά επιτυχίας για τέλεια ρεβίθια

Μυστικά για πεντανόστιμα ρεβίθια με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τα μαγειρέψετε!

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ