Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.

Παγωτό με καραμέλα χωρίς παγωτομηχανή
Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.
Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 πρέζα ανθός αλατιού
- 80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
- Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
- Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας
Ένα θα σου πω ΜΠΡΑΒΟ εισαι πραγματικα ο σεφ. Σε μαθαμε μεσα απο την εκπομπη της Τσιμτσιλη και απο τοτε σε παρακολουθουμε συνεχεια
ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΓΩΤΟ!!
Πώς σφίγγει η σαντιγί πόσο την χτυπάμε και σε ποιά ταχύτητα εμένα δεν έδενε παπαραμενε νερό!!!!?????