Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι. Εύκολα και γρήγορα
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 10 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 10
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 200 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
  • 125 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα. Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Παγωτό πεπόνι
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.