Εκτύπωση
Παγωτό πεπόνι
Παγωτό πεπόνι. Εύκολα και γρήγορα
Μερίδες 10
Θερμίδες 200θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
- 500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
- 125 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
- Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα. Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Φοβερη συνταγη!!