5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

χρήσεις για τσιμπίδα κουζίνας

Για πολλούς οικιακούς μάγειρες, η τσιμπίδα της κουζίνας είναι το δεξί χέρι στην κουζίνα. Είναι το ιδανικό εργαλείο για να αναποδογυρίσετε, κουνήσετε, σηκώσετε, ή απλώς να πιέσετε οτιδήποτε στη στιγμή. Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να κάνετε περισσότερα από αυτά με τη τσιμπίδα σας; Δείτε ποιες είναι οι πέντε απίστευτες χρήσεις για την τσιμπίδα σας.

1. Χρησιμοποιήστε τη τσιμπίδα σας για να ξεσκονίσετε τα στόρια

Αν έχετε κουρτίνες με στόρια, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα ξεσκονίσετε. Με την τσιμπίδα σας είναι πλέον παιχνιδάκι! Τυλίξτε στα δυο άκρα από ένα πανάκι με μικροΐνες. Τυλίξτε το με λαστιχάκι για να το ασφαλίσετε. Τώρα, απλώς περάστε τη τσιμπίδα ανάμεσα σε κάθε στόρι και στη συνέχεια πιέστε τη τσιμπίδα για να κλείσει η λαβή. Σύρετε κατά μήκος και αφαιρέστε τη σκόρη εύκολα και απλά!

2. Βγάλτε περισσότερο χυμό από λεμόνια και πορτοκάλια με την τσιμπίδα

Αν τα χέρια σας είναι σχετικά αδύναμα, αυτό είναι το κόλπο για να βγάζετε όλο τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια! Τοποθετήστε ανάμεσα στα δυο μέρη της τσιμπίδας, όσο πιο κοντά προς την ένωση, την λεμονόκουπα. Στη συνέχεια, πιέστε τη τσιμπίδα με τα δυο χέρια για να βγει όλος ο χυμός.

3. Ανοίξτε τα μπουκάλια μπύρας με την τσιμπίδα

Τοποθετήστε το στόμιο της μπύρας με το καπάκι ανάμεσα στα δυο μέρη της τσιμπίδας. Αφαιρέστε το καπάκι και απολαύστε!

4. Πιάστα το σουρωτήρι χωρίς να καείτε

Αν το σουρωτήρι σας δεν έχει πλαστικά χερούλια, τότε μάλλον θα καίει αρκετά για να μπορέσετε να το αγγίξετε. Με δυο τσιμπίδες, μπορείτε όμως να στραγγίξετε τα ζυμαρικά χωρίς να κινδυνεύετε να καείτε από το καυτό σκεύος.

5. Στεγνώστε τα γάντια της κουζίνας

Αναποδογυρίστε τις τσιμπίδες μέσα στο στραγγιχτήρα πιάτων και “ντύστε” τις με τα γάντια κουζίνας. Δεν χρησιμοποιείτε γάντια κουζίνας; Δείτε εδώ τρεις πολύ καλούς λόγους για να πλένετε πιάτα με γάντια κουζίνας.

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.