Να γιατί δεν πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μια μακαρονάδα είναι η πιο εύκολη και νόστιμη λύση κάθε φορά που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις, που έχεις ξεμείνει από προμήθειες ή που θέλεις να σου πετύχει στα σίγουρα η συνταγή.

Τα μακαρόνια σας βγαίνουν λασπωμένα ή κολλάνε μεταξύ τους; Δείτε πώς θα τα σώσετε εδώ

Τι γίνεται, όμως, με το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια; Οι περισσότεροι το πετούν. Εμείς όμως το κρατάμε και σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας. Προσθέτουμε  μια μικρή ποσότητα από το  ήδη αλατισμένο και ζεστό νερό όπου βράσαμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει αφού η σάλτσα, με οποιαδήποτε υλικά κι αν περιέχει, γίνεται νοστιμότερη, πιο κρεμώδης και δένει πιο εύκολα.

Δείτε την καλύτερη μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης στο παρακάτω βίντεο!

Ο λόγος είναι απλός. Το νερό έχει αλάτι,  τη γεύση από τα ζυμαρικά και η θερμότητά του βοηθά στο να ενωθούν τα υλικά καλύτερα και γρηγορότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.