Το Πανεπιστήμιο Πίτσας είναι η πρώτη και μοναδική επαγγελματική σχολή εκπαίδευσης για την προετοιμασία πίτσας με πολύ καλούς και έμπειρους καθηγητές. Βρίσκεται στην Ιταλία, δέχεται μέχρι 12 συμμετέχοντες και τα δίδακτρα είναι 600 ευρώ.
Τα μαθήματα είναι και σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, όπου οι φοιτητές μαζί με την καθοδήγηση των καθηγητών τους μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την πίτσα.
Τι θα μάθετε από το Πανεπιστήμιο :
- Πώς να αναγνωρίζετε και να επιλέγετε το αλεύρι επαγγελματικά ανάλογα με τις ανάγκες σας και το είδος της πίτσαςπου θέλετε να φτιάξετε.
- Πώς να επιλέξετε υψηλής ποιότητας συστατικά, ταιριάζοντας τα έτσι ώστε να δώσετε στην πίτσα μια ισορροπημένη γεύση.
- Θα μάθετε πόσο σημαντικό είναι να υπολογίζεται τη δοσολογία νερού για ένα τέλειο ζυμάρι.
- Πώς να διαχειρίζεστε το φούρνο σας ανάλογα με το είδος της πίτσας που έχετε (παραδοσιακή, αφράτη…)
- Πώς να αναγνωρίζετε αν η πίτσα είναι έτοιμη ανάλογα με την υγρασία και το μέγεθος της.
- Πώς να χρηματοδοτήσετε τη δραστηριότητα σας με δωρεάν επιχορήγηση από τις εισφορές της περιοχή σας (επιδότηση μέχρι 50%).
Δείτε περισσότερα εδώ.
Ιφιγένεια Ιωαννίδου
Εικόνα: Jack and Friends