ΑρχικήΆρθραΠανεπιστήμιο Πίτσας

Πανεπιστήμιο Πίτσας

Το Πανεπιστήμιο Πίτσας είναι η πρώτη και μοναδική επαγγελματική σχολή εκπαίδευσης για την προετοιμασία πίτσας με πολύ καλούς και έμπειρους καθηγητές. Βρίσκεται στην Ιταλία, δέχεται μέχρι 12 συμμετέχοντες και τα δίδακτρα είναι 600 ευρώ.

Τα μαθήματα είναι και σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, όπου οι φοιτητές μαζί με την καθοδήγηση των καθηγητών τους μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την πίτσα.

Τι θα μάθετε από το Πανεπιστήμιο :

  • Πώς να αναγνωρίζετε και να επιλέγετε το αλεύρι επαγγελματικά ανάλογα με τις ανάγκες σας και το είδος της πίτσαςπου θέλετε να φτιάξετε.
  • Πώς να επιλέξετε υψηλής ποιότητας συστατικά, ταιριάζοντας τα έτσι ώστε να δώσετε στην πίτσα μια ισορροπημένη γεύση.
  • Θα μάθετε πόσο σημαντικό είναι να υπολογίζεται τη δοσολογία νερού για ένα τέλειο ζυμάρι.
  • Πώς να διαχειρίζεστε το φούρνο σας ανάλογα με το είδος της πίτσας που έχετε (παραδοσιακή, αφράτη…)
  • Πώς να αναγνωρίζετε αν η πίτσα είναι έτοιμη ανάλογα με την υγρασία και το μέγεθος της.
  • Πώς να χρηματοδοτήσετε τη δραστηριότητα σας με δωρεάν επιχορήγηση από τις εισφορές της περιοχή σας (επιδότηση μέχρι 50%). 

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ιφιγένεια Ιωαννίδου

 

 
 
Εικόνα: Jack and Friends

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Σαλάτα με πορτοκάλι, blue cheese και καρύδια

Υπέροχη πράσινη σαλάτα, ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα. Σίγουρα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά.

Μακαρονάδα aglio e olio

Συνταγή για μακαρονάδα aglio e olio!

Περισσότερα άρθρα

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ