Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Αν πίστευες ότι η κιμαδόπιτα είναι δύσκολη υπόθεση, ξανασκέψου το. Ο Τάσος σου δείχνει την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σπιτική κιμαδόπιτα. Ιδανική για μεσημεριανό ή ορεκτικό στα οικογενειακά τραπέζια.

Φτιάξτε αυτήν την κιμαδόπιτα και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσετε όλους!

Κιμαδόπιτα
Εκτύπωση

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κιμαδόπιτα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 6 άτομα
Θερμίδες 360θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόσο απλά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 35 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε κατά μήκος και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι. 
  • Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε για 4 - 5 λεπτά στα υγρά που θα βγάλουν. Αν καθυστερήσουν να βγουν τα υγρά τους, ρίχνουμε εμείς 2 - 3 κουτ. σούπας νερό. 
  • Οταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον δουλεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κάνει σβόλους (προσέχουμε γιατί μαγειρεύεται γρήγορα). Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. 
  • Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμη: ζουμερή γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Find more Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα

Παγωμένη κρέμα με σοκοπάστα σαν παγωτό!

Πικάντικες πατάτες

Συνταγή για πικάντικες πατάτες στο φούρνο!

Περισσότερα άρθρα

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό; Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε υπέροχες συνταγές με το κατάλληλο ρύζι!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήταν χρήσιμο για όσους ζούμε στο εξωτερικό να αναφέρατε εναλλακτικά προιόντα όταν ξέρετε ότι αυτά που προτείνετε δεν υπάρχουν στην αγορά.

    Για παράδειγμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσατε να πείτε ότι αν δεν έχετε “τόσο απλά”, χρησιμοποιείστε ένα φύλλο “χψδ” τύπου για να βοηθήσετε κι εμάς που δεν έχουμε αρκετή εμπειρία στη μαγειρική για να κάνουμε αυτούς τους συνειρμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ