Παστίτσιο

Παστίτσιο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για παστίτσιο σαν της μαμάς με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ και ζουμερό αρωματικό κιμά. Συνταγή για 100% επιτυχία κάθε φορά!

Παστίτσιο

Παστίτσιο γρήγορο

Τάσος Αντωνίου
Παστίτσιο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για παστίτσιο σαν της μαμάς με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ και ζουμερό αρωματικό κιμά. Συνταγή για 100% επιτυχία κάθε φορά!
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 45 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 5 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 420 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 300 γρ. ζυμαρικά Νο 2 για παστίτσιο βρασμένα για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο βρασμού στη συσκευασία

Για τον κιμά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 3 φάκελοι μπεσαμέλ Easy Bake
  • 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Για τον κιμά:

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να σοταριστεί και να μαλακώσει για 3-4 λεπτά. Σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στο σκεύος μέχρι και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και συμπληρώνουμε με νερό εάν χρειάζεται. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, κανέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.

Για τη μπεσαμέλ:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το περιεχόμενο των δυο φακέλων για μπεσαμέλ με το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και βελούδινο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ χειρός.

Στήνουμε το παστίτσιο:

  • Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος 28 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Φτιάχνουμε την πρώτη στρώση με τα 3/4 της ποσότητας βρασμένων ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί. Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και ισιώνουμε με τη σπάτουλα ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί. Με μια μαρίζ απλώνουμε τη μπεσαμέλ και την ισιώνουμε. Επικαλύπτουμε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
  • Χτυπάμε το σκεύος δυο-τρεις φορές στον πάγκο εργασίας για να σταθούν καλά τα υλικά. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε το παστίτσιο μας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Παστίτσιο
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.