Πατάτες hasselback

Πατάτες hasselback

Prep Time10 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Servings: 2

Ingredients

  • 2 πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Με κοφτερό μαχαίρι, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος, δημιουργώντας πτυχές στην επιφάνεια της πατάτας. Προσέχουμε να τις κρατάμε σταθερές, για να κοπούν ομοιόμορφα οι φέτες. 

  • Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυράντοχο σκεύος, με την χαραγμένη πλευρά προς τα επάνω. 

  • Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

  • Τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο που σοτάραμε το σκόρδο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.