Πατάτες hasselback

Πατάτες hasselback

Πατάτες hasselback. Πεντανοστιμες πατατες στο φουρνο!
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πατάτες hasselback
Servings: 2
Θερμίδες: 150 θερμίδες

Υλικά

  • 2 πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Με κοφτερό μαχαίρι, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος, δημιουργώντας πτυχές στην επιφάνεια της πατάτας. Προσέχουμε να τις κρατάμε σταθερές, για να κοπούν ομοιόμορφα οι φέτες. 
  • Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυράντοχο σκεύος, με την χαραγμένη πλευρά προς τα επάνω. 
  • Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο που σοτάραμε το σκόρδο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.