
Ριζότο με μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο χυλωμένο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή. Δες το και το βιντεο με ολα τα βηματα αναλυτικα.
Μερίδες 2
Θερμίδες 400θερμίδες
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι μέτριο
- 1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
- 120 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.
- Η συνταγή για ριζότο με μανιτάρια αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Το καλυτερο ριζοτο και πιο ευκολο που εχω δοκιμασει ποτε. Πραγματικα πεντανοστιμο. Δοκιμαστε το ολοι και θα με θυμηθειτε
Κορυφη η συνταγη!
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΙΖΟΤΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.
Όλα καλά, αλλά δεν αναφέρει την ποσότητα του ζωμου ούτε τι ζωμός είναι.