ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι & ΠατάτεςΡιζότο με μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια συνταγή
Εκτύπωση

Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο χυλωμένο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή. Δες το και το βιντεο με ολα τα βηματα αναλυτικα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ριζότο με μανιτάρια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 120 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.  
  • Η συνταγή για ριζότο με μανιτάρια αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό με δυο υλικά

Παγωτό με δυο υλικά από τον Τάσο Αντωνίου! Για αυτή τη μοναδική συνταγή για παγωτό χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και 10 λεπτά ετοιμασίας!

Γάλα αμυγδάλου

Συνταγή για γάλα αμυγδάλου στο σπίτι, μια πολύ υγιεινή εναλλακτική για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη!

Τραγανές κοτομπουκιές

Κοτομπουκιές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου! Ιδανικές για μικρά και μεγάλα παιδιά, με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γλυκά με 2 υλικά

Συνταγές που φτιάχνονται στο πι και φι!

Έξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Ακόμη και η μαγειρική δεν θέλει κόπο, άλλα τρόπο! Μερικά tips για πεντανόστιμα φαγητά, εύκολα και γρήγορα!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλυτερο ριζοτο και πιο ευκολο που εχω δοκιμασει ποτε. Πραγματικα πεντανοστιμο. Δοκιμαστε το ολοι και θα με θυμηθειτε

  2. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΙΖΟΤΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ