Πάβλοβα

Πάβλοβα

Πάβλοβα αέρινη και πεντανόστιμη. Πολύ εύκολη συνταγή που αγαπούν όλοι. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας.

Πάβλοβα
Προετοιμασία
25 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
 
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 50 γραμμ. ασπράδι αυγού
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • σαντιγύ μπορείτε να την προμηθευτείτε από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας
  • φράουλες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC, στον αέρα.

  2. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και όταν αναμειχθούν τα υλικά ανεβάζουμε στην υψηλή ταχύτητα. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 

  3. Ισομοιράζουμε τη μαρέγκα σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Με σπάτουλα ή κουτάλι στρώνουμε τη μαρέγκα σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου περίπου 20 εκ. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στον κλειστό φούρνο. 

  4. Παράλληλα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. 

  5. Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγί στην κορυφή της μιας μαρέγκας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομένες φράουλες στην επιφάνεια της σαντιγί. Καλύπτουμε με την άλλη μαρέγκα, συνεχίζουμε με σαντιγί και τις φράουλες. Ολοκληρώνουμε το γαρνίρισμα προσθέτοντας μαρμελάδα φράουλα. Σερβίρουμε αμέσως. Η πάβλοβα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

  6. Φωτογραφία: Google+

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.