5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Tips για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Θρεπτικό, γευστικό και απόλυτα χορταστικό, το αβοκάντο δίνει την έξτρα πινελιά σε σαλάτες, κυρίως γεύματα, ακόμη και γλυκά. Πολλές φορές, δεν θέλουμε να φάμε ολόκληρο το αβοκάντο και πάντα περισσεύει ένα κομμάτι που στο τέλος μαυρίζει υπερβολικά και καταλήγει στα σκουπίδια. Σήμερα θα μάθουμε μερικούς έξυπνους και δοκιμασμένους τρόπους για τη συντήρηση και πώς να μη μαυρίζει το αβοκάντο.

1. Αφήνουμε το κουκούτσι του αβοκάντο

Αν θέλουμεε να καταναλώσουμε το μισό αβοκάντο, αποθηκεύουμε το άλλο μισό στο ψυγείο μαζί με το κουκούτσι του. Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε φρέσκο μόνο το κομμάτι που καλύπτεται από το κουκούτσι. Συνεπώς, το υπόλοιπο κομμάτι που έρχεται σε επαφή με τον αέρα θα οξειδωθεί σύντομα και θα χάσει τη φρεσκάδα του

Διάβασε ακόμα:

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

2. Η μέθοδος με το κρεμμύδι

Κόβουμε 1/4 κρεμμυδιού σε χοντρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και από πάνω βάζουμε το αβοκάντο. Κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. η μυρωδιά του κρεμμυδιού βοηθά στη διατήρηση του πράσινου χρώματος και της φρεσκάδας του αβοκάντοΕπιπλέον, το μόνο μέρος που έρχεται σε επαφή με το κρεμμύδι είναι η φλούδα του αβοκάντο κι έτσι η γεύση του φρούτου δεν αλλοιώνεται. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρεμμύδι αργότερα σε άλλη συνταγή.

Τι θα έλεγες για μια κρύα σούπα με αβοκάντο;

Κρύα σούπα με αβοκάντο

3. Η μέθοδος με το ελαιόλαδο

Απλώς αλείφουμε με ελαιόλαδο το σημείο του αβοκάντο που θέλουμε να διατηρήσουμε φρέσκο και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώςΤο ελαιόλαδο εμποδίζει το αβοκάντο να έρθει σε επαφή με τον αέρα όπως επίσης και την οξείδωσή του.

Φτιάξε μια υπέροχη σαλάτα με αβοκάντο!

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

4. Η μέθοδος με τον χυμό λεμόνι

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού περιορίζει σημαντικά τη διαδικασία της οξείδωσηςΓιαυτό το λόγο, στάζουμε σταγόνες από χυμό λεμονιού στη σάρκα του αβοκάντο.

5. Η μέθοδος με τη μεμβράνη

Η πλαστική μεμβράνη βοηθά ιδιαίτερα στη διατήρηση του αβοκάντο, που έχει περισσέψει, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για αποτέλεσμα που διαρκεί, λιώνουμε το αβοκάντο και το αναμειγνύουμε με χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε το λιωμένο αβοκάντο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Καλύπτουμε την επιφάνεια του αβοκάντο με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στο λιωμένο αβοκάντο. Στη συνέχεια κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι. Η πλαστική μεμβράνη και το καπάκι θα εμποδίσουν το οξυγόνο να φτάσει στην επιφάνεια του αβοκάντο και κατά συνέπεια και την οξείδωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.