ΑρχικήΆρθρα5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Θρεπτικό, γευστικό και απόλυτα χορταστικό, το αβοκάντο δίνει την έξτρα πινελιά σε σαλάτες, κυρίως γεύματα, ακόμη και γλυκά. Πολλές φορές, δεν θέλουμε να φάμε ολόκληρο το αβοκάντο και πάντα περισσεύει ένα κομμάτι που στο τέλος μαυρίζει υπερβολικά και καταλήγει στα σκουπίδια. Σήμερα θα μάθουμε μερικούς έξυπνους και δοκιμασμένους τρόπους για τη συντήρηση και πώς να μη μαυρίζει το αβοκάντο.

1. Αφήνουμε το κουκούτσι του αβοκάντο

Αν θέλουμεε να καταναλώσουμε το μισό αβοκάντο, αποθηκεύουμε το άλλο μισό στο ψυγείο μαζί με το κουκούτσι του. Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε φρέσκο μόνο το κομμάτι που καλύπτεται από το κουκούτσι. Συνεπώς, το υπόλοιπο κομμάτι που έρχεται σε επαφή με τον αέρα θα οξειδωθεί σύντομα και θα χάσει τη φρεσκάδα του

Διάβασε ακόμα:

2. Η μέθοδος με το κρεμμύδι

Κόβουμε 1/4 κρεμμυδιού σε χοντρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και από πάνω βάζουμε το αβοκάντο. Κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. η μυρωδιά του κρεμμυδιού βοηθά στη διατήρηση του πράσινου χρώματος και της φρεσκάδας του αβοκάντοΕπιπλέον, το μόνο μέρος που έρχεται σε επαφή με το κρεμμύδι είναι η φλούδα του αβοκάντο κι έτσι η γεύση του φρούτου δεν αλλοιώνεται. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρεμμύδι αργότερα σε άλλη συνταγή.

Τι θα έλεγες για μια κρύα σούπα με αβοκάντο;

3. Η μέθοδος με το ελαιόλαδο

Απλώς αλείφουμε με ελαιόλαδο το σημείο του αβοκάντο που θέλουμε να διατηρήσουμε φρέσκο και στη συνέχεια το αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώςΤο ελαιόλαδο εμποδίζει το αβοκάντο να έρθει σε επαφή με τον αέρα όπως επίσης και την οξείδωσή του.

Φτιάξε μια υπέροχη σαλάτα με αβοκάντο!

4. Η μέθοδος με τον χυμό λεμόνι

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού περιορίζει σημαντικά τη διαδικασία της οξείδωσηςΓιαυτό το λόγο, στάζουμε σταγόνες από χυμό λεμονιού στη σάρκα του αβοκάντο.

5. Η μέθοδος με τη μεμβράνη

Η πλαστική μεμβράνη βοηθά ιδιαίτερα στη διατήρηση του αβοκάντο, που έχει περισσέψει, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για αποτέλεσμα που διαρκεί, λιώνουμε το αβοκάντο και το αναμειγνύουμε με χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε το λιωμένο αβοκάντο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Καλύπτουμε την επιφάνεια του αβοκάντο με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται στο λιωμένο αβοκάντο. Στη συνέχεια κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι. Η πλαστική μεμβράνη και το καπάκι θα εμποδίσουν το οξυγόνο να φτάσει στην επιφάνεια του αβοκάντο και κατά συνέπεια και την οξείδωσή του.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια κλασική συνταγή για σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, σαν της μαμάς.


Τιραμισού πανεύκολο

Το πιο εύκολο τιραμισού από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα δροσερό τιραμισού χωρίς αυγά, με απλά υλικά, και απολαύστε το πιο νόστιμο γλυκό!

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Συνταγή για λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάξε το τέλειο ριζότο, μπορείς!

Η συνταγή της επιτυχίας για τέλειο χυλωμένο ριζότο με al dente ρύζι που "κρατάει" στο δόντι!

7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ